Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

«Θεατρική Άνοιξη Εφήβων του Δικτύου των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού», στη Μονή Λαζαριστών(ΚΘΒΕ)3 και 4 Μαΐου 2017 Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Ιωαννίνων, Βέροιας, Σερρών, Καβάλας και Κομοτηνής του Δικτύου «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής τους ευθύνης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας διοργάνωσαν Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στις έδρες τους. Οι παραστάσεις, που αναδείχτηκαν ως οι καλύτερες από κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δικτύου «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού» παρουσιάστηκαν στη διήμερη «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων», την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στη Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτη Καραντινού, του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας  με ελεύθερη είσοδο.

                                                                                       
Οι πρώτες θεατρικές δράσεις του Δικτύου απολογιστικά, δικαίωσαν τα μέλη του, κυρίως όμως τις εκατοντάδες εκπαιδευτικών παραγόντων Ηπείρου Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα  τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Τους δόθηκε η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας. Έμαθαν περαιτέρω να συνεργάζονται και να επικοινωνούν, να απελευθερώνονται, να εκφράζονται να συγκινούνται και να χαίρονται, να μετέχουν της λυτρωτικής γοητείας του θεάτρου, να έρχονται σε επαφή με σημαντικά κείμενα του θεατρικού δραματολογίου. Σ’ αυτό το ταξίδι όλες οι θεατρικές ομάδες υπό την καθοδήγηση άξιων και εμπνευσμένων καθηγητών συμμετείχαν με συνέπεια, γνώση, ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα μέχρι να φτάσουμε στην κορύφωση της δράσης στους «Λαζαριστές», σκηνή Σωκράτη Καραντινού, του Κ.Θ.Β.Ε., στη Θεσσαλονίκη!
Το πρώτο  εγχείρημα των κοινών δράσεων του Δικτύου στέφτηκε με επιτυχία χάρη στη συνεργασία όλων όσων προαναφέρθηκαν καθώς και του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, που φιλοξένησε την τελική φάση της δράσης.
Τα συμπεράσματα θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε πληρέστεροι  κατά τη 2η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων κατά το νέο διδακτικό έτος (2017-2018), έτσι ώστε η δράση, που τροχοδρομήσαμε… επί της Εγνατίας Οδού… με την πάροδο του χρόνου να αποκτά ολοένα και περισσότερο θεσμικά χαρακτηριστικά  προς χάριν… της νιότης… των εφήβων μας!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη 3  Μαΐου 2017
 1η παράσταση ώρα 5.00 μ.μ.  
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Γυμνάσιο Βελισσαρίου 
"Πέρασε ο καιρός, παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως..." διασκευή της  Λουκίας Τσακίρη από την «Αλφαβήτα της εφηβείας" της Μάγιας Δεληβοριά

 2η παράσταση ώρα 7.00 μ.μ.  
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  ΒΕΡΟΙΑΣ
 1ο ΓΕΛ - 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης
«‘Ένα πουκάμισο αδειανό»
Διακειμενική σύνθεση
Επιλογή – σύνδεση κειμένων των Κοτσαφτίκη Κατερίνα, Βατζόλα  Βάλια, Ντουλαπτσή Μαρία

 Πέμπτη 4  Μαΐου 2017
 1η παράσταση ώρα 5 μ.μ.
 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.   ΣΕΡΡΩΝ 
 4ο ΓΕΛ Σερρών 
 « Ικέτιδες»
του Ευριπίδη σε μετάφραση του Στάθη Παπακωνσταντίνου

 2η παράσταση ώρα 7 μ.μ.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.   ΚΑΒΑΛΑΣ
 5ο ΓΕΛ Καβάλας 
"12 ένορκοι " του Ρέτζιναλντ Ρόουζ

 3η παράσταση ώρα 9 μ.μ. 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.   ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 
ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
"Ματωμένος Γάμος" του Φεντερίκο Γκαρσία ΛόρκαΔεν υπάρχουν σχόλια: