Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Από τις αρνητικές εξελίξεις στα διόδια ας αξιοποιηθεί ότι θετικό μπορεί να προκύψει



Σαφώς και η κατασκευή διοδίων κοντά στον κόμβο της Μέστης είναι μια αρνητική εξέλιξη για τον τόπο, την οικονομία και τα νοικοκυριά του.
Κανείς δεν αμφισβητεί επίσης ότι οι τοπικοί φορείς της Ροδόπης και του Έβρου έχασαν μια μάχη πέφτοντας θύματα για μια ακόμη φορά των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.
Μέσα όμως από την όλη αρνητική αυτή κατάσταση, η Τ.Α., οι φορείς, οι επαγγελματίες και οι πολίτες των Σαπών οφείλουν να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουν όσο γίνεται τα αρνητικά αυτής της κατάστασης, να εντοπίσουν και να εκμεταλλευτούν κάποια πιθανά θετικά, για τον τόπο.

Αφού οι Σαπαίοι εξασφαλίζουν τη μετακίνησή τους προς το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και προς τον Έβρο χωρίς διόδια και αφού θα αναγκάζονται πλέον όλοι να μετακινούνται προς Κομοτηνή από την Εθνική Οδό, ας αναζητήσουν τον τρόπο έστω και στο ελάχιστο αξιοποίησης αυτής της νεοδιαμορφωμένης κατάστασης.
Μια τέτοια εξέλιξη πιθανότατα να αυξήσει την κίνηση στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών και με τα όσα αρνητικά έχει κάτι τέτοιο ας καταβληθεί προσπάθεια για να αξιοποιηθούν τα όποια θετικά του.
Κατά μήκος όλων αυτών των χιλιομέτρων υπάρχουν βενζινάδικα, καφενεία, καφετέριες, ταβέρνες και πολλά άλλα καταστήματα καθώς και μια ολόκληρη αγορά στις Σάπες.
Ας προβλεφθεί με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, την απαιτούμενη προβολή, την αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών, την παροχή ποιοτικών προϊόντων και με πολλούς άλλους τρόπους να μετατραπεί για την περιοχή το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.
Να διέρχονται δηλαδή περισσότεροι από την περιοχή μας, να σταματούν αρκετοί και να συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: