Τρίτη 25 Απριλίου 2017

9ο Περιφερειακό Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών.Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας, πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 19:00 μ.μ.,  στο κλειστό γήπεδο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα, το 9ο Περιφερειακό Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών.

Περισσότεροι από 700 χορευτές, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, από τα ποντιακά σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας, ένωσαν τα χέρια τους για 9 η συνεχόμενη χρονιά σε ένα χορό γεμάτο δυναμισμό, πάθος, χαμόγελα, μεταλαμπαδεύοντας στους θεατές τα μηνύματα της αλληλεγγύης, της φιλίας, του πολιτισμού, της αισιοδοξίας και της ενότητας.
Στο φεστιβάλ τιμήθηκαν οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που κατάγονται από τον Νομό Καβάλας, ο Γιωργούλης Λαφαζανίδης και ο Πόλιος Παπαγιαννίδης, για την προσφορά τους στην μουσική ποντιακή παράδοση.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής-Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδoς θα ήθελε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλα τα σωματεία της Περιφέρειάς μας για την μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, τους συντονιστές χοροδιδασκάλους και όλους τους χοροδιδασκάλους, όπως και τους μουσικούς που συνόδεψαν τους χορευτές μας για την συμβολή τους για την πολύ καλή εμφάνιση των χορευτών.
Eυχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνεισφορά τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου φεστιβάλ.
Θερμές ευχαριστίες στην περιφερειακή επιτροπή νεολαίας, σε όλους του εθελοντές και φορείς που με την εθελοντική τους παρουσία διευκόλυναν σε μέγιστο βαθμό τους ανθρώπους που παρευρέθησαν και συνέβαλαν σημαντικά στην συνολική διοργάνωση της όμορφης αυτής γιορτής. Επίσης, τον Δήμο Δράμας για την παραχώρηση του τάπητα στο γήπεδο και τα  σωματεία Καβάλας για την μέγιστη συνεισφορά τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτών και Σαμαρειτών Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την πολύτιμη παρουσία του, καθώς το Ena Channel, το Star Βορείου Ελλάδος και όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας μας για την προβολή της συγκεκριμένης εκδήλωσης, όπως και κάθε εκδήλωσης του Συνδέσμου μας.
Τα πιο θερμά όμως συγχαρητήρια αξίζουν στους 700 και πλέον χορευτές της περιφέρειάς μας, που με την εξαιρετική τους εμφάνιση, χάρισαν μοναδικές στιγμές περηφάνειας και αισιοδοξίας και φυσικά εξύψωσαν το ηθικό όλων των παρευρισκομένων.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γενική Γραμματέας
Γρηγόρης Κεσαπίδης                                                           Αθηνά Νακούση


Δεν υπάρχουν σχόλια: