Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας 2017 Διεθνοποίηση των νεοφυών (Start ups) επιχειρήσεων 02 -12 Μαΐου 2017Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Business School του Πανεπιστημίου Nottingham Trent, UK, διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας 2017, από τις 02 έως και τις 12 Μαΐου στην Πολυτεχνειούπολη Κιμμερίων στην Ξάνθη.
Το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δς επιχειρηματικές δεξιότητές τουςώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές δεξιότητές τους σε διεθνές περιβάλλον και να ζήσουν την πρόκληση της εκκίνησης μιας εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην ενίσχυση της διορατικότητας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης μιας νεοφυούς (start up) επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο, διεξάγοντας έρευνα αγοράς, αξιολογώντας τις συνθήκες των διεθνών αγορών και χρησιμοποιώντας εργαλεία και τεχνικές σχεδιασμού στρατηγικών.
Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου επιλεγμένες νεοφυείς (start ups) επιχειρήσεις, θα αναθέσουν μια πραγματική πρόκληση διεθνοποίησης στις ομάδες των συμμετεχόντων. Περίπου 90 φοιτητές(-ιες) από το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent του Ηνωμένου Βασιλείου και 30 φοιτητές(-ιες) από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αναμένεται να συμμετάσχουν στο φετινό θερινό σχολείο. Κάθε ομάδα θα αναλάβει ένας εξειδικευμένος μέντορας ο οποίος θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να σκεφτούν πιθανές στρατηγικές διεθνοποίησης, να αξιολογήσουν τις συνθήκες της αγοράς και να αποφασίσουν ποια στρατηγική να επιλέξουν.

Επικοινωνία:
Παντελής Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας ΔΠΘ, Καθηγητής
Διευθυντής Εργαστηρίου Μηχανολογικού Σχεδιασμού Medilab, http://medilab.pme.duth.gr/
T.: 25410 79878 - 71325 – 71429, Εmail: panmpots@pme.duth.gr

Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, Ανάπτυξη και Διαχείριση Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Δ.Π.Θ.
Τ: 25410 79346, Email: pgiourka@gmail.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια: