Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Άρθρο για την ημέρα της γυναίκας της Ελευθεριάδου Βούλας



Αντί άλλων πανηγυρισμών

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα που όμως μένει ως επί το πλείστον στα λόγια
και τα ευχολόγια. Η θέση της στην σημερινή ελληνική κοινωνία καθίσταται  δυσχερέστερη από ποτέ, όντας στη δίνη των αποτελεσμάτων της κρίσης. Παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας ως εργαζόμενη, φέρει το βασικό βάρος της οργάνωσης της οικογένειας και είναι ο συνεκτικός της κρίκος.


Βλέπει το μέλλον  των παιδιών της να διαγράφεται δυσοίωνο  και έρχεται στο σημείο να θέτει πάνω από  την οδύνη του αποχωρισμού το καλύτερο μέλλον των παιδιών της, το οποίο θα φανεί εκτός των ορίων της χώρας τους.   Πολλές φορές «τιμωρείται» ακόμα και η ίδια η εγκυμοσύνη στο εργασιακό πεδίο, αποτελώντας τροχοπέδη στα επαγγελματικά της όνειρα.

Μέσα σε όλα αυτά προκύπτει το απαράδεκτο  για την ελληνική κοινωνία νομοσχέδιο 4387/2016 για τις συντάξεις χηρείας. Σε μια άκρως δυσμενή κατάσταση για έναν άνθρωπο, αυτή της απώλειας του συντρόφου, με την πιθανότητα ύπαρξης παιδιών, τα οποία βρίσκονται στην ηλικία που απαιτείται να δοθούν όσο το δυνατόν καλύτερα  εφόδια, τα οποία και φέρουν   αυξημένες οικονομικές  δαπάνες,  έρχεται το ελληνικό κράτος και «χτυπά» την καρδιά της ελληνικής οικογένειας. Ορίζει ως κριτήριο για να αποδοθούν τα χρήματα στη σύζυγο του αποθανόντα την ηλικία της και αυτό με ποσοστό επί του συνολικού ποσού  και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξαιρώντας  εισοδηματικά ή άλλου είδους  κριτήρια.

Μέσα σε  αυτό το περιβάλλον της ανασφάλειας και της αδυναμίας εύρεσης εργασίας,  η γυναίκα και η οικογένεια  της βρίσκονται αβοήθητοι.  Το οικονομικό κόστος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.  Οι γυναίκες οφείλουν να σταθούν όρθιες, στηριζόμενες στις δικές τους δυνάμεις  με συνέπεια και αποφασιστικότητα μπροστά στον ορυμαγδό που μας περιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: