Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Από τον κόμβο προς Κομοτηνή, τα διόδια της Μέστης



Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των διοδίων της Μέστης, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 6 μήνες.
Όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να ανατραπεί από τους φορείς της Ροδόπης και του Έβρου η κατασκευή διοδίων ανάμεσα στους 2 νομούς.

Τα συγκεκριμένα διόδια θα κατασκευαστούν από τον κόμβο των Σαπών προς την Κομοτηνή, γι’ αυτό άλλωστε έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία, ανάμεσα στον κόμβο της βιομηχανικής περιοχής Κομοτηνής και του κόμβου της Μέστης.
Η εξέλιξη αυτή έχει μεγάλη σημασία για όσους Εβρίτες έρχονται στην περιοχή των Σαπών και για όσους κατοίκους του δήμου Μαρωνείας-Σαπών αλλά και της επαρχίας Σαπών, κινούνται προς Αλεξανδρούπολη και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί σίγουρα, έστω και μερική μετατόπιση δραστηριοτήτων, κατοίκων της περιοχής Σαπών προς Αλεξανδρούπολη αφού εκεί θα μετακινούνται μέσω της Εγνατίας και χωρίς διόδια, ενώ για την Κομοτηνή θα πρέπει να χρησιμοποιούν την Εθνική οδό η τις επαρχιακές οδούς.
Εντωμεταξύ δεν είναι ακόμη σίγουρο τι θα γίνει με τα φορτηγά και τα ΙΧ από το εξωτερικό.
Θα μπορούν να διέρχονται παρακάμπτοντας τα διόδια μέσω του κόμβου της Μέστης από την εθνική οδό Σαπών - Κομοτηνής, η θα είναι υποχρεωμένα να διανύουν μόνο την Εγνατία οδό; 
Τέλος σε κάθε περίπτωση το κόστος μετακίνησης καθώς και η ταλαιπωρία Εβριτών και Σαπαίων θεωρούνται δεδομένα αφού σε περίπτωση που χρησιμοποιούν την Εγνατία θα ισχύει το πρώτο και αν μετακινούνται απο τους παλαιότερους δρόμους θα ισχύει το δεύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: