Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το ποιο σημαντικό δώρο που μπορεί να προσφέρει κανείς σε μια γυναίκα είναι η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής της υγείας.



8Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πολλοί περιγράφουν τη γυναίκα ως το πιο σημαντικό ον πάνω στη γη. Και όχι άδικα αφού, σε μια γυναίκα συναντάς τις πιο σημαντικές και ουσιώδεις ταυτότητες. Είναι Γυναίκα, είναι Μάνα, είναι Σύζυγος, Κόρη, Αδελφή, Φίλη, Νοικοκυρά, Εργαζόμενη..
Το ποιο σημαντικό δώρο που μπορεί να προσφέρει κανείς σε μια γυναίκα είναι η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής της υγείας. Δεν είναι τυχαίο το ότι μία στις τρεις γυναίκες θα υποστεί επεισόδιο βίας κάποια στιγμή στη ζωή της. Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο και αν αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες ενός επεισοδίου βίας στην ψυχολογία της ίδιας της γυναίκας, αλλά και των παιδιών της, καταλαβαίνει πόσο αναγκαία είναι η αντιμετώπιση και η ψυχοκοινωνική θεραπεία των θυμάτων αυτών.

Για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας στη πράξη, σημαντικός παράγοντας είναι η πρόληψη. Η πρόληψη στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας καιουσιαστικά στην προώθηση της ισότητας μέσω της οικογένειας, του εκπαιδευτικού συστήματος και των επίσημων φορέων.
Ο Δήμος Κομοτηνής, προωθώντας την ισότητα και τηνδιασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών,λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικώνως υποστηρικτική δομή, ώστε να μην αφήνεται στο έλεος του θύτη καμία γυναίκα που έχει υποστεί βία. Με σκοπό την προστασία των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών της, ο Ξενώνας του Δήμου παρέχειστέγη, σίτιση και ασφάλεια, ψυχοκοινωνική στήριξη, πληροφόρηση για τα δικαιώματα της και τις κοινωνικές παροχές και συμβουλευτική απασχόλησηςαπό εξειδικευμένο προσωπικό. Συγκεκριμένα, ο Ξενώνας είναι πλήρως στελεχωμένος με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο, διοικητικό στέλεχος, βοηθητικό προσωπικό και από υπηρεσίες φύλαξης.
Γι’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει λύση!Αν γνωρίζετε κάποια γυναίκα- θύμα βίας ή η ίδια η γυναίκα που έχει υποστεί βία, μπορεί να απευθυνθεί είτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής (25310-82063), είτε στην Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: