Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

"Πρωτοβουλία Στυλιανίδη για τον Αστυνομικό σταθμό της Ν. Καλλίστης"Πρωτοβουλία για τη διατήρηση ή την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Ν. Καλλίστης ανέπτυξε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σε συνεργασία με τον βουλευτή Έβρου και πρώην Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιο Δημοσχάκη προκάλεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό θέτοντας επιτακτικά το ζήτημα και επισημαίνοντας τις συνέπειες για την περιοχή.

Συγκεκριμένα:


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Κατάργηση Αστυνομικού Σταθμού Νέας Καλλίστης Ροδόπης
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Νέας Καλλίστης Ροδόπης η απόφαση να καταργηθεί ο Αστυνομικός Σταθμός της περιοχής, στο πλαίσιο του Προεδρικού Διατάγματος 7/2017 – ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017 για την αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, το Υπουργείο κινήθηκε με περισσή επιπολαιότητα, χωρίς να υπολογίζει τη θέληση, αλλά και τις αγωνίες των κατοίκων, για τέτοια σημαντικά ζητήματα, που έχουν σχέση με την ασφάλεια τους.
Δυστυχώς, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών δεν έλαβε υπόψη του, πριν αποφασίσει την κατάργηση του συγκεκριμένου Αστυνομικού Σταθμού, την εισήγηση των Θεσμικών Εκπροσώπων της Τοπικής Κοινωνίας, που είναι αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση.
Επίσης, όφειλε ο αρμόδιος Υπουργός να λάβει υπόψη του την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή και το γεγονός ότι ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Καλλίστης είναι ο μοναδικός εν λειτουργία στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Αιγείρου, ο οποίος είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός στο Νομό Ροδόπης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο συγκεκριμένος Σταθμός έχει την ευθύνη για τις παραλίες του Φαναριού, της Μέσης και της Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής που υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες.
Επίσης, έχει διευρυμένες υποχρεώσεις, λόγω και του διεθνούς οδικού τουρισμού από τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Από την άλλη μεριά το άνοιγμα των νέων συνοριακών διαβάσεων από την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Έβρο έχει πολλαπλασιάσει τις ανάγκες φύλαξης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Αν στόχος του Υπουργείου είναι η εξοικονόμηση πόρων θα έπρεπε να αξιοποιηθεί η  προσφορά του Δήμου Κομοτηνής να διαθέσει δωρεάν εγκαταστάσεις στο κτήριο του πρώην Δήμου Αιγείρου, όπου θα μπορούσε δωρεάν να φιλοξενηθεί και Αστυνομικό Τμήμα για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της περιοχής.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε;
1.      Προτίθεται  το Υπουργείο να επανεξετάσει τη διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Καλλίστης Ροδόπης για τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν ή να δρομολογήσει την εγκατάσταση του στο πρώην Δήμο Αιγείρου;
2.      Προτίθεται το Υπουργείο να δρομολογήσει την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού σε Αστυνομικό Τμήμα, ώστε να καλυφθούν με πληρότητα οι νέες ανάγκες της περιοχής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: