Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ώρα μηδέν για το Υποθηκοφυλακείο Σαπών Ή αναβαθμίζεται σε δημόσιο ή καταργείται



Στο δημόσιο περνούν τα άμισθα υποθηκοφυλακεία τα οποία μετατρέπονται σε έμμισθα με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει το υπουργείο δικαιοσύνης.
Καθήκοντα προϊσταμένου θα ασκούν πτυχιούχοι νομικής ή ειρηνοδίκες.
Αυτή τη στιγμή από τα 497 Υποθηκοφυλακεία που υπάρχουν στη χώρα μόνο 17 είναι έμμισθα και υπάγονται στο υπουργείο, ενώ στα άμισθα επικεφαλείς είναι ιδιώτες υποθηκοφύλακες οι οποίοι αποδίδουν τα κέρδη στο δημόσιο.

Στο προεδρικό διάταγμα στο οποίο θα λύνονται τα επιμέρους ζητήματα θα ορίζεται η έδρα του Υποθηκοφυλακείου και θα συνιστώνται οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται.
Το προσωπικό των Υποθηκοφυλακείων θα ενταχθεί στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Με όλες τις παραπάνω εξελίξεις είναι αυτονόητο ότι για το Υποθηκοφυλακείο Σαπών έχει φτάσει η ώρα μηδέν.
Ή θα αναβαθμιστεί, θα γίνει δημόσιο και θα απορροφηθούν οι υπάλληλοί του στο νέο φορέα, ή θα κλείσει οριστικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του τόπου, την τοπική οικονομία και την τοπική ανάπτυξη.
Για το σκοπό αυτό επιβάλλεται ουσιαστική, έντονη, οργανωμένη και αποτελεσματική ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων με συμμετοχή φυσικά των περιφερειακών φορέων και των βουλευτών του νομού. 
Για την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα, ανάμεσα στα άλλα θα πρέπει να είναι και η παραχώρηση χώρου στις Σάπες για τη δωρεάν στέγαση του κρατικού πλέον Υποθηκοφυλακείου.
Ο χώρος της πρώην ΔΟΥ Σαπών σε συνδυασμό με όλες τις άλλες υπηρεσίες που προτείναμε να στεγαστούν εκεί, είναι ο ιδανικότερος και ενισχύει τα μέγιστα τη λειτουργία ενός διοικητηρίου στις Σάπες.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να προταθεί από τους τοπικούς φορείς να τον αναλάβουν αυτοί.
Μόνο έτσι θα αναβαθμιστεί το ειρηνοδικείο Σαπών και δεν θα κινδυνεύσει να φύγει από την πόλη όπως τόσες άλλες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: