Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες



Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει έναν ακόμη διακινητή

Συνελήφθησαν προχθές (13-2-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι FYROM, ηλικίας 44 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη συνεργό τους, επίσης υπήκοο FYROM, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη.


Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, ηλικίας 44 και 28 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης και στα δύο αυτοκίνητα προκειμένου να τα ελέγξουν. Ο 28χρονος οδηγός του ενός με συνοδηγό τον 44χρονο, ακινητοποίησε το όχημα, ενώ ο οδηγός του έτερου οχήματος, δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς τον οικισμό του Ιάσμου Ροδόπης, όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του μετέφερε με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα οδηγούσε ο 26χρονος.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.













Δεν υπάρχουν σχόλια: