Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση με Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης



 Εχθές 24 Ιανουαρίου τρέχοντος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνιο Φραντζή, έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Η συνάντηση διήρκεσε πενήντα λεπτά, ξεπερνώντας την ημίωρη προγραμματισμένη διάρκεια, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική. 

Ο κ. Χατζημιχαήλ αφού δώρισε συμβολικά στον ΠτΔ γραβάτα από εξαιρετικό μετάξι Σουφλίου, παρουσίασε διεξοδικά το πλαίσιο δραστηριοποίησης της Θρακικής επιχειρηματικότητας στο ελληνικό και διεθνές περιβάλλον επισημαίνοντας μία σειρά από ζητήματα που χρίζουν παρεμβάσεων αλλά και ευκαιριών που απαιτούν αξιοποίηση. Επί του ζητήματος της επίσκεψης, ο κ. Χατζημιχαήλ ανέλυσε το  στρατηγικό πλάνο ενίσχυσης της ελκυστικότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Θράκης με ταυτόχρονη ενίσχυση του brand name Θράκη, καθώς και τα εργαλεία και μέσα επίτευξης του ανωτέρω στρατηγικού στόχου, αιτούμενος την συνδρομή της Προεδρίας και την συμμετοχή του ΠτΔ σε πλαίσιο συμβατό, αλλά ιδιαίτερα πολύτιμο και ισχυρό, με τις αρμοδιότητες του τελευταίου.
Ο ΠτΔ απεδέχθη με ιδιαίτερη χαρά το δώρο λέγοντας πως θα το φορέσει σημειολογικά κατά την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του στην Πορτογαλία. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία των δύο θεσμικών της επιχειρηματικότητας της Θράκης και τις ευχαριστίες του στο πρόσωπό τους για την δραστηριοποίηση όλων των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων στην περιοχή που συμβάλλουν στην οικονομική της θωράκιση. Συζητήθηκαν επίσης μία σειρά σημαντικών θεμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται με ή αφορούν την περιοχή. Ο ΠτΔ συμφώνησε στην συμμετοχή και συνδρομή του στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελκυστικότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Θράκης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και έθεσε εμπράκτως εαυτόν στην διάθεση του Προέδρου και του Γ.Γραμματέα της ΟΕΕΘ για οιαδήποτε θεσμική παρέμβαση κρίνουν οι τελευταίοι ότι μπορεί να πράξει επωφελεία της περιοχής και της οικονομίας της.
Τέλος και προς πιστοποίηση των εξαιρετικών σχέσεων και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος του ΠτΔ, προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση του με τους κυρίους Χατζημιχαήλ και Φραντζή, το Σάββατο 04 Μαρτίου 2017, κατά την επικείμενη  επίσκεψη του στον Έβρο.




Ο  Πρόεδρος





Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας





Φραντζής Αντώνιος




 


Δεν υπάρχουν σχόλια: