Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ευκαιρία για προσαρμογή του Ηρώου των Σαπών στην παλιά του μορφήΤο «νέο» Ηρώο των Σαπών, μια κατασκευή που πραγματοποιήθηκε πριν 6 χρόνια περίπου και δεν συμφώνησε ποτέ μαζί της η μεγάλη πλειοψηφία των Σαπάιων αφού κατέστρεψε το ιστορικό ηρώο της πόλης και διαφοροποίησε προς το χειρότερο τον περιβάλλοντα χώρο, άρχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Παρά το υψηλό κόστος και τις μεγάλες δαπάνες που απαιτήθηκαν για την κατασκευή του, άρχισαν ήδη οι φθορές και ιδιαίτερα οι αποκολλήσεις τμημάτων μαρμάρων επάνω και κάτω.
Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη δημιουργείται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκευαστεί το Ηρώο των Σαπών αλλάζοντας το χρώμα, την αισθητική και προσθέτοντας παρεμβάσεις σε αυτό που θα το προσομοιάσουν με το ιστορικό Ηρώο της πόλης (1955-2010), το οποίο βρίσκεται βαθιά χαραγμένο στην μνήμη και στην καρδιά των Σαπάιων.
Είναι μια ευκαιρία να αποκατασταθεί πάνω απόλα ένα κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου που τόσο  βάναυσα παραποιήθηκε και το Ηρώο να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης, συνάντηση αλλά και  προβολής για το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: