Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Εσφαλμένη η πρόθεση παραχώρησης του κτιρίου της ΔΟΥ για στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών στις Σάπες



Υπάρχουν λύσεις για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες  που δεν θα εμποδίσουν την ανάπτυξη της πόλης ως διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής
Με αφορμή την αρνητική απάντηση που έδωσε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Τόσκας σε ερώτηση του Βουλευτή Δράμας κ. Κυριαζίδη για την μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών των Σαπών στο κτίριο της ΔΟΥ Σαπών έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις.

Θεωρούμε μεγάλο λάθος μια τέτοια εξέλιξη που θα αφορά την πιθανή μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών, δηλαδή του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, στο κτίριο της ΔΟΥ Σαπών και αυτό γιατί:
- Απεμπολείται έτσι η δυνατότητα διεκδίκησης επαναλειτουργίας της ΔΟΥ Σαπών, ή η λειτουργία της οποιασδήποτε δομής ΔΟΥ, όπως πχ Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (κάτι που είχε προβλεφθεί), στις Σάπες.
- Απεμπολείται παράλληλα η δυνατότητα για την διεκδίκηση λειτουργίας άλλων περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, όπως πχ ΣΔΟΕ, στις Σάπες.
- Απεμπολείται η δυνατότητα για τη στέγαση άλλων δημοσίων υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο.
- Απεμπολείται η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός μικρού διοικητηρίου, που τόσο ανάγκη έχουν η πόλη και ο δήμος στο κτίριο της ΔΟΥ Σαπών όπου θα μπορούσε να στεγάσει: Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, γραφείο του ΙΚΑ, το ΚΕΠ, το Κέντρο Κοινότητας, γραφείο του επιμελητηρίου και άλλες υπηρεσίες.
Άλλωστε οι Σάπες έχουν ανάγκη για στήριξη και ενίσχυση του ρόλου τους ως διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα για τη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης, οι οποίες σαφέστατα έχουν ανάγκη από κάτι τέτοιο, μπορούν να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:
- Να κατασκευαστεί νέο κτίριο στον υφιστάμενο χώρο του Α.Τ. Σαπών με την Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως είχε αποφασιστεί πριν λίγα χρόνια.
- Να αξιοποιηθούν τα κτίρια της ΕΑΣ Ροδόπης στις Σάπες, τα οποία με μια συντήρηση θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης. 
- Να κατασκευαστεί νέο κτίριο από την ΚΕΔ, σε κεντρικό οικόπεδο, όπου θα στεγάσει το Α.Τ., το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών, κάτι που είχε δρομολογηθεί το έτος 2002.
Άλλωστε το κτίριο της ΔΟΥ αποτελεί μια σημαντική υποδομή και μια μεγάλη παρακαταθήκη στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών στου οποίοι την κυριότητα μοπρεί να περιέλθει συντελώντας στην αναπτυξιακή ώθηση της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: