Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Θράκη



Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, με τίτλο "Θράκη: το επόμενο βήμα...", των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.
Υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και με το συντονισμό του δημοσιογράφου του ALPHA TV Σπ. Χαριτάτου, παρουσιάστηκε η μελέτη για τη Θράκη.
Μίλησαν ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  Γ. Καλαντζής και ο Πρέσβης ε.τ. Αλ. Μαλλιάς.
Παρενέβη ο εκδότης Γ. Κωνστανταρόπουλος και η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του συγγραφέα, επισκέπτη Καθηγητή της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρ. υπουργού και τ. βουλευτή Ροδόπης, Ε. Στυλιανίδη.

Το κοινό συμπέρασμα όλων ήταν ότι η μελέτη προσλαμβάνει επίκαιρο περιεχόμενο και αποδεικνύεται απολύτως διορατική, διότι δικαιώνεται στις προβλέψεις της για τη Θράκη πριν καν στεγνώσει το μελάνι του τυπογραφείου. Όλοι συμφώνησαν ότι  μόνο ενωμένοι όλοι μαζί, ηγεσία και λαός, στη βάση μιας ξεκάθαρης Εθνικής Στρατηγικής μπορούμε να δώσουμε πειστική και αποτελεσματική απάντηση στις υπερφίαλες προκλήσεις ενός αλαζονικού νεοθωμανισμού, που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης προστατεύοντας παράλληλα την ανοιχτή κοινωνία που χτίσαμε στην περιοχή.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, νυν και πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι των θρακικών σωματείων, εκπρόσωποι όλων σχεδόν των κομμάτων και πλήθος νεολαίων που υπέβαλαν και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για το θέμα. Η παρουσίαση έγινε σε χώρο ασφυκτικά γεμάτο στο βιβλιοπωλείο Public.
Το βιβλίο της Θράκης συνεχίζει το ταξίδι του τη Δευτέρα στο Public Cafe του Συντάγματος στην Αθήνα ώρα 21:00 και στις 9 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη στο πολιτιστικό κέντρο της Μητρόπολης στις 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: