Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Επιβεβλημένη η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών στα τελωνεία της Θράκης



Πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα αναδεικνύουν εκ νέου την αναγκαιότητα για δημιουργία υποδομών και στελεχιακή ενίσχυση των τελωνείων των Κήπων και του Ορμένιου.
Η πρόσφατη πολύωρη καθυστέρηση εκδρομικού με γυναίκες από τις Σάπες, πάνω από 3 ώρες στα ελληνικά σύνορα, επειδή διενεργούνταν έλεγχος σε προπορευόμενο λεωφορείο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Και βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα εξονυχιστικών ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου από τα σύνορα, αλλά όμως και οι πολύωρες καθυστερήσεις σε αυτά αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την προσέλκυση τουριστών.

Η αναβάθμιση των τελωνείων των Κήπων και του Ορμένιου σε μια περίοδο που η χώρα μας και η Θράκη ιδιαίτερα έχουν ανάγκη από εισροή τουριστικού συναλλάγματος, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε για να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Και να φανταστεί κανείς ότι την ίδια μέρα στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειάς μας υπήρχαν δεκάδες τουριστικά λεωφορεία και εκατοντάδες ΙΧ αυτοκίνητα από την Τουρκία αφήνοντας συνάλλαγμα και τονώνοντας την τοπική οικονομία.
Αντί λοιπόν να στήνονται και νέα διόδια, οι ιθύνοντες ας συμβάλλουν στην προσέλκυση τουριστών και στην αποφυγή προς κομμάτων και καθυστερήσεων ειδικά στα τελωνεία.
Έτσι τα οφέλη θα είναι υπερπολλαπλάσια από αυτά των διοδίων και τα έσοδα θα προέρχονται από συνάλλαγμα και όχι από το υστέρημα των ήδη εξαθλιωμένων οικονομικά γηγενών μετακινούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: