Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Χρήστου Μέτιου-Ιλχάν Αχμέτ



·  Δέσμευση από τους δύο άνδρες για στενή θεσμική συνεργασία
·  «Το διακύβευμα για την Περιφέρειά μας είναι η δίκαιη ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον», δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης  
Τον νεοεκλεγμένο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του δηλώσει την βούλησή του να συνδράμει στο έργο του για τα αναπτυξιακά θέματα της ΠΑΜ-Θ, όπως έπραττε σταθερά και με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους ο κ. Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε:
« Επισκέφθηκα τον αγαπητό φίλο και νέο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, θέλοντας να του εκφράσω την βούλησή μου να συνεργαστώ μαζί του στο επίπεδο του εθνικού κοινοβουλίου για τα θέματα της Περιφέρειάς μας. Είχα άλλωστε μια ανάλογη συνεργασία και με τον προκάτοχο του κ. Μέτιου, τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, του οποίου η προσφορά υπήρξε γνωστή και μεγάλη στην περιοχή μας.
Η οικονομική πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλη, οι προκλήσεις, όμως, είναι μπροστά μας. Πιστεύω ότι όλοι μαζί έχουμε την βούληση ενωμένοι και δυνατοί  να πετύχουμε τα μέγιστα για τον τόπο μας. Χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ταμπού, με μόνο γνώμονα και κριτήριο μας την δίκαιη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τις ανάγκες, πρωτίστως, των ανθρώπων του τόπου μας.  Θέλω με τη σειρά μου κι εγώ να ακούσω τις προτεραιότητές του και να δω κι εγώ ως βουλευτής, πως μπορώ να συνδράμω και να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση.
Να σας θυμίσω ότι πριν λίγους μήνες είχαμε φιλοξενήσει με πρωτοβουλία μου στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής της οποίας είμαι μέλος, τον Γιώργο Παυλίδη, όπου και παρουσιάσθηκε από την Επιτροπή μας μια πολύ εμπεριστατωμένη μελέτη προς την κεντρική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, για την αναπτυξιακή πορεία, στόχευση και προοπτική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκτιμώ, ότι και με τον Χρήστο Μέτιο, θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Το αν η κυβέρνηση και τα υπουργεία θα ακούσουν και θα κάνουν δεκτές τις προτάσεις μας είναι ένα άλλο ζήτημα. Όμως, η διεκδίκηση είναι τεκμηριωμένη, είναι ενεργή, είναι επίκαιρη και παρούσα. Η Περιφέρεια έχει όλες τις δυνατότητες, το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό, την καλή διάθεση και την κατάρτιση, για να βοηθήσει την συνολική ανάπτυξη της περιοχής και να συνδράμει και την τωρινή κυβέρνηση. Η Περιφέρεια δεν κομματίζεται. Όποιος  και να διοικεί τη χώρα, το διακύβευμα είναι η ανάπτυξη και οι τρόποι για να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα».         
Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, από την πλευρά του τόνισε τα εξής:
«Η καλή συνεργασία τόσο με τους βουλευτές της Ροδόπης αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας είναι κάτι που επιθυμώ και εγώ και θα επιδιώξω να συμβεί. Υπάρχουν θέματα, προβλήματα. Πάνω σε αυτά θα συζητήσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όπως υπήρχε και στο παρελθόν».                         
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: