Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ



Δήλωση Ιλχάν Αχμέτ

«Κληθήκαμε αιφνιδιαστικά οι βουλευτές των κομμάτων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο υπουργείο στην Αθήνα, για να λάβουμε μέρος σε μία σύσκεψη για τα αγροτικά θέματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση για οτιδήποτε, για να αποτελέσουμε προφανώς το ντεκόρ σε ένα σκηνικό κυβερνητικής παράτας.


Στην σύσκεψη είχε κληθεί και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο οποίος προσερχόμενος εκεί μου είπε ότι εκείνος είχε ενημερωθεί από το γραφείο του υπουργού για μία σύσκεψη γύρω από θέμα  των προγραμμάτων και για το LEADER.

Μέσα σε αυτό το συγκεχυμένο κλίμα ο υπουργός ξεκίνησε να μας παρουσιάζει τις «επιτυχίες» και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στα αγροτικά θέματα.

Αφού τον άκουσα αρχικά, στην συνέχεια τον διέκοψα και του εξήγησα ότι δεν ήταν δυνατόν να παραμείνω σε μια τέτοια διαδικασία, την στιγμή που πριν τρεις μέρες ο Πρωθυπουργός στην Θράκη δεν είπε λέξη για τους αγρότες της περιοχής μας και αντί γι’ αυτό ανακοίνωσε δαπάνη 4 εκατομμυρίων ευρώ (!) για αγορά δορυφορικών κεραιών για δωρεάν παροχή στους πολίτες της Μειονότητας. Όταν επί δύο μήνες δεν απαντούν σε κοινοβουλευτική μου ερώτηση για το θέμα του καπνού, ευτελίζοντας κάθε έννοια θεσμικής-κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Όταν η Θράκη, διατηρεί το θλιβερό προνόμιο της πιο φτωχής αγροτικής περιοχής της χώρας. Όταν οι νέοι, φεύγουν ομαδικά από τα χωριά τους για το εξωτερικό αφού δεν έχουν καμία προοπτική υπό αυτές τις συνθήκες στο χωράφι τους.  Όταν οι προτάσεις μας για τα βοσκοτόπια, το αγροτικό πετρέλαιο, την στελέχωση των υπηρεσιών και των αγροτικών διευθύνσεων, δεν έχουν ουδέποτε εισακουστεί. Όταν από τον Ιούνιο δεν έχουν περάσει οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ από τις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης από την φυσική καταστροφή που έπληξε τα χωράφια τους και ενώ ο κύκλος της παραγωγής του καπνού έχει ήδη ολοκληρωθεί!

Προφανώς ο κ. Αποστόλου και οι ντόπιοι κυβερνητικές βουλευτές ψάχνουν συνενόχους. Δεν θα τους κάνουμε αυτή την χάρη. Προς τούτο, τους κατέθεσα εκ νέου υπόμνημα με όλες τις θέσεις μου, αναλυτικές και εμπεριστατωμένες για τα θέματα ανάπτυξης της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα.
Αύριο, κιόλας, επανακαταθέτω την ερώτηση μου για την ενίσχυση του καπνού που ουδέποτε απάντησε ο υπουργός από τις 2 Σεπτεμβρίου οπότε και κατατέθηκε για πρώτη φορά».  
                    
   
         

Δεν υπάρχουν σχόλια: