Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Μήπως θέλουν να κλείσουν και τα ΕΛΤΑ στις Σάπες;



Σε πολύ άσχημη κατάσταση έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ στις Σάπες μετά τη μεγάλη μείωση του προσωπικού που έχουν υποστεί.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το ελάχιστο προσωπικό και τις παροδικές αποσπάσεις κάποιων υπαλλήλων από την Κομοτηνή, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν με πλήρη επάρκεια συναλλασσόμενοι από 40 οικισμούς μιας περιφέρειας 25.000 κατοίκων.

Τα ΕΛΤΑ ήταν και παραμένουν ένα σταθερό στήριγμα για τους πολίτες των υποβαθμισμένων, απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών.
Ο ταχυδρόμος και γενικά οι ταχυδρομικές υπηρεσίες αποτελούν έναν πιστό και ειλικρινή φίλο και συμπαραστάτη όλων των πολιτών ειδικά δε της επαρχίας.
Σήμερα δυστυχώς όμως τα πράγματα ειδικά στην περιοχή μας τείνουν να αντιστραφούν.
Υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίστανται, υπάλληλοι φεύγουν με άδεια και δεν αναπληρώνονται με επαρκή αριθμό εποχιακών, οι εποχιακοί που προσλαμβάνονται είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που απαιτούνται υπογράφοντας ολιγόμηνες συμβάσεις ενώ παράλληλα η δουλειά έχει αυξηθεί με τα επιπλέον αντικείμενα που έχουν αναλάβει τα ταχυδρομεία.
Αποτέλεσμα οι ουρές που σχηματίζονται πολλές φορές στα ΕΛΤΑ των Σαπών να φτάνουν έως και τη λαϊκή αγορά.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα για τους εργαζόμενους και δυσαρέσκεια στους συναλλασσόμενους.
Παράλληλα αποβαίνουν σε βάρος των παρερχομένων υπηρεσιών της υπηρεσίας, παρά τις καλές προθέσεις των εργαζόμενων, κάνοντας πάρα πολλούς ευλόγως να αναρωτιούνται: «Μήπως θέλουν να κλείσουν και τα ΕΛΤΑ στις Σάπες γι’ αυτό δεν τα στελεχώνουν με το απαιτούμενο προσωπικό;»
Δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη η απορία αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: