Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σε κλείσιμο οδηγείται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών;



Με πρόσφατη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών ζητούνται καθηγητές για αν διδάξουν εθελοντικά εωσότου προσληφθούν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο.
Στη σπουδαιότητα της παρουσίας και της λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Σάπες, δεν θα αναφερθούμε τώρα , το έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και την έχουν αντιληφθεί όλοι οι πολίτες της περιοχής μας.
Το γεγονός όμως να μένει ένα τέτοιο σχολείο χωρίς καθόλου καθηγητές θα πρέπει να το αναδείξουμε και να το καυτηριάσουμε.

Αυτή τη στιγμή στο ΣΔΕ Σαπών φοιτούν περίπου 35 μαθητές, 22 στη Β και 12 στην Α τάξη και οι ωρομίσθιοι καθηγητές εάν θα προσληφθούν θα ξεκινήσουν να εργάζονται το Μάρτιο με κίνδυνο να απαιτούνται αναπληρώσεις μαθημάτων ή να επιμηκυνθεί το σχολικό έτος.
Αυτό και μόνο το γεγονός αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στα μαθήματα και γενικότερα για την εγγραφή νέων μαθητών στο σχολείο.
Αποτελεί η υποβάθμιση του θεσμού, ταλαιπωρία και ανασφάλεια για τους ήδη εγγεγραμμένους μαθητές.
Το γεγονός ότι ένας τέτοιος θεσμός παραμένει χωρίς προσωπικό, σε αβεβαιότητα και ουσιαστικά μετέωρος, δημιουργεί ερωτηματικά για τη βιοσιμώτητα, την πορεία και το μέλλον του.
Μήπως αυτή η κατάσταση αποτελεί μήνυμα για τη σταδιακή απαξίωση και για το οριστικό κλείσιμο του σχολείου;
Αυτό ας απασχολήσει την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής Σαπών, ας οργανωθούν και ας δράσουν ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: