Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Αναγκαία η κατασκευή σταθμού φυσικού αερίου εντός του δήμου Μαρωνείας - Σαπων για την αναπτυξιακή ώθηση της ευρύτερης περιοχής




Πολύ κοντά στις Σάπες, μεταξύ Αρσακείου και Βελκίου, συνεχίζονται αυτή την περίοδο οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ.
Οι εργασίες γίνονται με μεγάλη προσοχή, πολύ επιμέλεια και αφού λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ζήτημα όμως είναι αφού ένα τόσο σημαντικό γεγονός έργου διέρχεται δίπλα από την πόλη των Σαπών αλλά και πολύ κοντά στο βιοτεχνικό πάρκο του δήμου, γιατί να μην κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο ή σε κάποιο άλλο κοντινό σημείο ενός σταθμού αναμονής;
Ένας σταθμός αναμονής που στο άμεσο μέλλον και με τη λειτουργία του αγωγού αν συνδεθεί με το ΒΙΟΠΑ θα συμβάλλει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην οικονομική πρόοδο της περιοχής.
Παράλληλα στο απώτερο μέλλον θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς εντός του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και ιδιαίτερα της πόλης των Σαπών.
Άλλωστε χαρακτηριστικά παραδείγματα για μια τέτοια διεκδίκηση αποτελούν η τηλεθέρμανση των Φερών που θα γίνει με τον ίδιο αγωγό στα πλαίσια των ανταποδοτικών ωφελημάτων που διεκδίκησε ο δήμος Αλεξ/πολης καθώς και η δέσμευση της εταιρίας για κατασκευή δύο αναμονών στο Ν. Καστοριάς.
Προφανώς τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κατακτιούνται.
Και μια τέτοια κατάκτηση δεν θα ήταν καθόλου αμελητέα για έναν δήμο και μια περιοχή που τόσο ανάγκη από υποδομές και κίνητρα έχουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: