Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ




«Οι κοινωνικές δομές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποθήκες ψυχών»

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής (πρώην Θεραπευτήριο) επισκέφτηκε ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο προώθησης των θεμάτων κοινωνικής μέριμνας και των υφιστάμενων δομών της Π.Ε. Ροδόπης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, τονίζοντας ιδιαίτερα την έλλειψη ψυχολόγων, επισκέφτηκε το χώρο και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ κ. Σωτήριο Σωτηριάδη, εργαζομένους, γιατρούς και μέλη του δ.σ., και ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα για την κατάσταση όλων των δομών του Κέντρου, τις ελλείψεις που υπάρχουν στο τοπικό Παράρτημα, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα στη θέση του ψυχολόγου αλλά και εργοθεραπευτή, που μοιράζονται με τη δομή της Ξάνθης.
 Ο κ. Αχμέτ Ιλχάν σημείωσε πως υπάρχει ένα σημαντικό κενό στη θέση του ψυχολόγου, μια ιδιότητα που είναι απαραίτητη ώστε τα παιδιά να έχουν επιστημονική κάλυψη και στήριξη.
«Όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος, το κτίριο και οι δομές δεν είναι αποθήκες ψυχών, αλλά κέντρα που πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν στην κοινωνία» υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ενισχυθεί το θέμα της ανάδοχης οικογένειας. Οι κάτοικοι της Κομοτηνής, που έχουν την δυνατότητα, όπως και στην Καβάλα, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν κάποια από τα παιδιά στο σπίτι τους. Η διαδικασία αυτή πλέον έχει απλουστευτεί, ενώ επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, ώστε να απλουστευτεί η διαδικασία περισσότερο. Διαπιστώσαμε και καταγράψαμε όλες τις ελλείψεις, και θα είμαι αρωγός και βοηθός στην κατεύθυνση να μην μετατραπούν αυτά τα ιδρύματα και αυτοί οι θεσμοί σε αποθήκες ψυχών».
Από την πλευρά του ο κ. Σωτηριάδης ευχαρίστησε τον κ. Ιλχάν για την επίσκεψή του, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντούν και να συνομιλούν για διάφορα θέματα που αφορούν γενικότερα το Κέντρο κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ και ειδικότερα το παράρτημα της Κομοτηνής με ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.
«Νομίζω ότι με τη βοήθεια όλων, από όποια πολιτική πλευρά και αν προέρχονται, μπορούμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε ώστε κάποιες τουλάχιστον από αυτές τις ειδικότητες, οι άκρως απαραίτητες, να έρθουν εδώ» σημείωσε, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στους περιθαλπόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: