Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η παράταξη "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΡΑΚΗΣ" ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο της

Η παράταξη "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΡΑΚΗΣ" ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο της για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος της 20ης Νοεμβρίου 2016. Υποψήφιοι για τα αξιώματα του ΤΕΕ είναι:
Υποψήφιοι για την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τ.Ε.Ε.



                     Νομός Ροδόπης

1.

Αγγελίδου Ευαγγελία

Α

2.

Ισμαήλ Μουσταφά

Αγρ.Τ

3.

Καραθανάσης Δημήτριος

Π

4.

Κλάδου Αικατερίνη

Αγρ.Τ

5.

Λαγκάζαλης Χαρίλαος

Μ

6.

Λαρίσης Σοφοκλής

Α

7.

Μαυρίδου Νίκη

Α

8.

Μπακιρτζή Μαρίνα

Αγρ.Τ

9.

Νικηφορίδης Κυριάκος

Π

10.

Παπαδήμος Γεώργιος

Π

11.

Τζεμίντιμπης Απόστολος

Π

12.

Τριανταφυλλίδου Φωτεινή

Α

13.

Τσάγκος Σταύρος

Μ-Η

14.

Τσακιράκη Φωτενή

Αγρ.Τ


                       Νομός Έβρου

1.

Αθανασίου Αντωνία

Π

2.

Αλβανός Σταμάτιος

Α

3.

Αλεξάκης Αλέξιος

Π

4.

Αλεξανδρής Χρήστος

Η

5.

Γιαννούλης Νικόλαος

Π

6.

Καλαφατζής Ιωάννης

Α

7.

Κούγκουλος Μιχαήλ

Π

8.

Κουρτίδης Δημήτριος

Π

9.

Κυρτζίδου Σταυρούλα

Μ

10.

Μηργκεζούδης Ηλίας

Π

11.

Πανιτσίδης Παναγιώτης

Π

12.

Παπαντωνίου Γεώργιος

Αγρ.Τ

13.

Τριάντος Γεώργιος

Α

14.

Χριστοφορίδης Βασίλειος

Μ


Νομός Ξάνθης

1.

Γαληνός Σταύρος

Π

2.

Δέλκος Κώστας

Η

3.

Δουκέλης Ιωάννης

Η

4.

Ευφραιμίδης Ανδρέας

Μ

5.

Ιακωβίδης Νικόλαος

Π

6.

Μαυράκη Ελπίδα

Π

7.

Μπουραζάνης Ελευθέριος

Αγρ.Τ

8.

Παπαδόπουλος Διογένης

Π

9.

Σπυριδόπουλος Ηλίας

Π

10.

Σφυρής Τριαντάφυλλος

Π

11.

Τεφήκογλου Αδνάν

Α

12.

Χαϊτίδης Δημήτριος

Π


Υποψήφιοι για το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τ.Ε.Ε.

1.

Ιακωβίδης Νικόλαος

Π

2.

Παπαδόπουλος Πασχάλης

Μ-Η

3.

Τριάντος Γεώργιος

Α







Υποψήφιοι για την κεντρική Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε.
Τμήμα Θράκης

1.

Ιακωβίδης Νικόλαος

Π

2.

Παπαδήμος Γεώργιος

Π

3.

Σφυρής Τριαντάφυλλος

Π

4.

Τσάγκος Σταύρος

Μ-Η

5.

Χαϊτίδης Δημήτριος

Π


Η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΡΑΚΗΣ» προήλθε από την συνένωση δύο ανεξάρτητων παρατάξεων της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ» και των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΒΡΟΥ-ΡΟΔΟΠΗΣ».
Η συνένωση των δύο παρατάξεων βασίστηκε στην κοινή πεποίθηση των μελών τους, ότι σε ένα επιστημονικό επιμελητήριο, όπως είναι το ΤΕΕ, δεν υπάρχει χώρος για κομματικές αντιπαραθέσεις και συνεπώς για κομματικά χρωματισμένα ψηφοδέλτια. Θέση μας είναι πως στις εκλογές του ΤΕΕ θα πρέπει να εκλέγονται πρόσωπα και όχι κόμματα. Για τον λόγο αυτόν είμαστε υπέρ του ενός και μοναδικού ψηφοδελτίου στις εκλογές αυτές από το οποίο θα εκλέγονται μηχανικοί από μηχανικούς.

Εμείς οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΡΑΚΗΣ» θέλουμε ένα άλλο ΤΕΕ. Θέλουμε ένα ΤΕΕ:

·           που να στηρίζει και να βοηθά τον μηχανικό στην καθημερινότητά του και όχι έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό που να δημιουργεί πρόσθετη γραφειοκρατία και προβλήματα.
·           που να στηρίζει και να ενδιαφέρεται για όλους τους μηχανικούς και κυρίως τους νέους και όχι μόνο για τα μεγάλα γραφεία και επιχειρήσεις.
·           που να προστατεύει το επάγγελμα του μηχανικού αποτελεσματικά και τεκμηριωμένα και όχι με «πυροτεχνήματα» και κινητοποιήσεις χωρίς αντίκρισμα.
·           που θα ανακτήσει το επιστημονικό του κύρος ώστε να μπορέσει να παίξει τον πρωταρχικό του ρόλο, αυτόν του τεχνικού συμβούλου της πολιτείας, και για να το πετύχει θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται ως σκαλάκι για πολιτικές και επαγγελματικές ανελίξεις.
·           που να κινητοποιεί και να αξιοποιεί τις ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας και όχι προσωπικές πολιτικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες.
·           που να παρεμβαίνει ώστε να αξιοποιούνται οι κοινοτικές και εθνικές χρηματοδοτήσεις για έργα ανάπτυξης και όχι να απορροφούνται τα κονδύλια σε έργα αμφίβολης αποτελεσματικότητας ή για εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων.

Το κατεστημένο που έχει εγκατασταθεί  στο ΤΕΕ τόσα χρόνια ασχολείται με τις προσωπικές, επαγγελματικές και  πολιτικές επιδιώξεις του και αδιαφορεί  για τα προβλήματα των μηχανικών και δη των νέων. Η αδυναμία των μηχανικών να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις πηγάζει από τις αδικίες του συστήματος για τις οποίες δεν έχει γίνει προσπάθεια να αρθούν. Οι νέοι μηχανικοί αν και άνεργοι αναγκάζονται να χρεώνονται τις ασφαλιστικές τους εισφορές –που τις πληρώνουν οι οικογένειές τους-  χωρίς να υπάρχει προοπτική εργασίας τους στον τεχνικό κλάδο. Οι μηχανικοί με εξαρτημένη σχέση εργασίας δουλεύουν με αμοιβές 500 ευρώ και με τεράστιες ασφαλιστικές κρατήσεις. Το χαώδες νομοθετικό πλαίσιο με την πληθώρα διάσπαρτων διατάξεων συχνά ασαφών και αλληλοσυγκρουόμενων δεν επιτρέπει ελεύθερους επαγγελματίες και υπαλλήλους  να εργαστούν παραγωγικά και με ασφάλεια.  Υπάρχει κύμα φυγής από το ΤΕΕ είτε με τη μη εγγραφή των αποφοίτων είτε με τη διαγραφή των παλαιοτέρων. Αυτά είναι μόνο μερικά ενδεικτικά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι οι μηχανικοί, νέοι και παλαιοί . Με αυτά τα ζητήματα θα ασχοληθούμε.
cleardotΚαλούμε τους μηχανικούς του ΤΕΕ Θράκης να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, διότι μέσα από το ΤΕΕ μπορούμε όλοι μαζί να συνθέσουμε τις απόψεις μας προσπαθώντας για ορθολογική και δίκαιη διαχείριση όλων των θεμάτων που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο της χώρας και ειδικότερα της Θράκης. Έχοντας υπόψη την υποχρέωση μας απέναντι σε όλες τις γενιές μηχανικών, του σήμερα και του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: