Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΓΕΛΔΕ ΣΑΠΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ



Στις Σάπες και την ευρύτερη περιοχή την εβδομάδα από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 φιλοξενήθηκαν 21 μαθητές/μαθήτριες και 4 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία Bad Essen Gymnasium και Christelijk College Nassau-Veluwe της Γερμανίας και της Ολλανδίας αντίστοιχα. Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανταλλαγών και συνεργασίας ανάμεσα στα τρία σχολεία υπό το πρόγραμμα Erasmus+, Δράση ΚΑ1.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν πάνω στο θέμα «Πώς φαντάζομαι την Ευρώπη σε 20 χρόνια» και παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ειδική εκδήλωση στο σχολείο. Ταυτόχρονα, βέβαια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας: επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, τις Σάπες, τη Μαρώνεια και την παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, την Κομοτηνή, τους Φιλίππους, την Ξάνθη, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη. Συμμετείχαν δε σε ποικίλες δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με την τέχνη, τη φύση, την άσκηση, την οικονομία, το περιβάλλον, την ιστορία, τα κοινωνικά προβλήματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛΔΕ Σαπών θα φιλοξενηθούν με τη σειρά τους στο Bad Essen της Γερμανίας τον προσεχή Δεκέμβριο.
Η διεύθυνση και οι υπεύθυνοι του προγράμματος ευχαριστούν θερμά και πρωτίστως τις οικογένειες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την εξ ολοκλήρου και ζεστή φιλοξενία που παρείχαν στους γερμανούς και ολλανδούς μαθητές και τις μαθήτριες. Ευχαριστούν επίσης το σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου για την ενεργή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες εντός και εκτός του σχολείου καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή τους στην υλοποίηση της φιλοξενίας. Ευχαριστούν, φυσικά, τον Δήμαρχο Μαρωνείας –Σαπών κ. Σταυρίδη τον Αντιδήμαρχο  κ. Αντωνιάδη και τον πρόεδρο της ΚΕΜΑΣ κ. Τσάτσα, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή καλωσορίσματος και παρείχαν υλική και ηθική υποστήριξη στην όλη προσπάθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: