Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Πανελλήνια Διάκριση σε μαθητή της Α΄ Δημοτικού από τις Σάπες



Πανελλήνια διάκριση για τον Τσορμπατζόγλου Ραφαήλ, μαθητή της Α΄ τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σάπων, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στην 7η Biennale παιδικής τέχνης 2016 – 2017, (Περγαμηνή πολύ καλής συμμετοχής).

 Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων της 7ης  Biennale παιδικής τέχνης 2016 – 2017 που είχε ως θέμα: «Οι Μουσικές του Κόσμου». Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης «Οικουμένη», στο οποίο πρόεδρος είναι η κ. Μαυρογένη Λίτα. Επίσης, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης στο Μουσείο «Οικουμένη» στη Συδινή Ξάνθης.
 Το μήνυμα της 7ης Biennale ήταν η αγάπη, η ειρήνη, η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών του κόσμου. Στόχος ήταν τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα με θέμα τη μουσική, καταγράφοντας επάνω στο έργο τους, με τον εικαστικό τους λόγο, την παράδοση του τόπου τους.   
 Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινής ωφελείας, αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού. Διοργανώνει πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα και διεθνείς διαγωνισμούς. Με το έργο και τη δράση της, προβάλλει τις αξίες της οικουμενικότητας και το σεβασμό στην διαφορετικότητα. Πρόεδρος και ιδρύτρια είναι η κ. Μαυρογένη Λίτα, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της έχει θεσμοθετήσει και υλοποιεί κάθε 2 χρόνια την Παγκόσμια Biennale παιδικής ζωγραφικής στην οποία συμμετέχουν παιδιά από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: