Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΟΝ ΑΝ ΥΠΑΑΤ ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ



Τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης από Ιλχάν Αχμέτ ενόψει μιας πυκνής σε εξελίξεις περιόδου που αφορά τα αγροτικά θέματα της χώρας αλλά και της Θράκης ειδικότερα.


Την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα και θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της ΕΕ κ. Phil Hogan για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Όπως είναι γνωστό ο κ. Ιλχάν Αχμέτ διά του ευρωβουλευτή από το Ποτάμι Μίλτου Κύρκου, κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τον  κ. Phil Hogan για τον αποκλεισμό του καπνού από τα προϊόντα που λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις, γεγονός που επιφέρει σημαντικές συνέπειες στην κοινωνική ισορροπία και ευημερία εκτεταμένων περιοχών της Θράκης και ειδικά της περιφερειακή ενότητας Ροδόπης.

Ο κ. Phil Hogan είχε απαντήσει τότε ότι «τα κράτη μέλη μπορούν να αποφασίσουν να χορηγήσουν πρόσθετη ενίσχυση στους γεωργούς των οποίων οι εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα που ορίζονται στο κεφάλαιο IV - άρθρα 48 και 49 του εν λόγω κανονισμού». Επίσης, ότι «ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1305/2013 για την αγροτική ανάπτυξη  επιτρέπει επίσης στα κράτη μέλη να χορηγούν ενισχύσεις σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα».

Με την ευκαιρία αυτής της απάντησης κατατέθηκε από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμη από το υπουργείο και όπως ανέφερε ο κ. Μπόλαρης στον βουλευτή Ροδόπης, το θέμα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου, τον οποίο επίσης ζήτησε να συναντήσει τις επόμενες μέρες ο βουλευτής Ροδόπης.

Παράλληλα, την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη ο κ. Μπόλαρης πρόκειται να επισκεφθεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή και με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έθεσε στον ίδιο πλήρη ατζέντα ζητημάτων που αφορούν τους παραγωγούς της περιοχής.      

Ο βουλευτής Ροδόπης, αν και δεν είναι μέλος των συγκεκριμένων επιτροπών της Βουλής, ζήτησε και θα παραστεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης ώστε μαζί με την εισηγήτρια από πλευράς του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου, να θέσουν και τα θέματα του καπνού της Θράκης για τα οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αρνείται να δεσμευτεί σε περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, παρά την σαφή τοποθέτηση της Κομισιόν πάνω στο ζήτημα αυτό.         
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: