Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη της Βούλας Ελευθεριάδου στον δήμο ΙάσμουΤον ΄Ιασμο,  και τις υπηρεσιακές του δομές, επισκέφθηκε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Β.Ελευθεριάδου, συνοδευόμενη από μέλη της Τ.Ο. της ΝΔ Ιάσμου.
Αρχικά μετέβη στο Δημαρχείο, όπου συνομίλησε επί μακρών με τον Δήμαρχο κ. Καδή Ισμέτ, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ.Κυριάκο Αμούτζα  και Δημοτικούς Συμβούλους.
Την μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης του Δήμου, αλλά και την παντελή έλλειψη υποδομών, παρά την προηγούμενη περίοδο των παχιών αγελάδων, τόνισε ο Δήμαρχος Καδή Ισμέτ. 
Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και μικρά έργα να είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Όπως και η δραματική μείωση εσόδων  με ανείσπρακτες οφειλές από μεριά των δημοτών που ξεπερνούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζει ο δήμος και στην αξιοποίηση της δικής του περιουσίας , «προσπαθήσαμε να κάνουμε φωτοβολταικό πάρκο αλλά δεν κατέστη δυνατό , όπως και την αξιοποίηση των Θρακικών Μετεώρων , που όμως φαντάζει αδύνατη με τις δεδομένες συνθήκες» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Ο κ Αμούτζας από τη μεριά του, τόνισε πως η υποχρηματοδότηση  έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να σχεδιαστούν μακρόπνοα σχέδια , ενώ αν και πολλοί πολιτικοί του νομού πέρασαν από τον Ίασμο με βαρύγδουπες υποσχέσεις  τελικά δεν έκαναν τίποτα, συμπλήρωσε.
Η κυρία Ελευθεριάδου τόνισε πως ανήκει σε μια νέα γενιά πολιτικών με γνώμονα την πράξη και τον ρεαλισμό. Είναι σαφώς υπέρ της ανάπτυξης της περιοχής και των επενδύσεων διευκολύνοντας κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπάρχουν εργαλεία ακόμα και από δομές της ΕΕ που παρέμειναν ανεκμετάλλευτα επί πολλά έτη, αλλά τώρα είναι επιβεβλημένη η προώθησή τους. Η περιοχή διαθέτει φυσική ομορφιά, παράδοση, εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία, άρα έχει πολλές προοπτικές προς όλες τις κατευθύνσεις..
Πρέπει να υπερβούμε τα εσκεμμένα και να κάνουμε όλοι συνθετικά το βήμα που θα είναι πιο γρήγορο από τη φθορά, για ένα επενδυτικό σοκ.
Στην συνέχεια της επίσκεψής της, μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα, το οποίο υπολειτουργεί δραματικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σε μεγάλο βαθμό το έργο της ασφάλειας στην περιοχή, παρά την υπέρμετρη προσφορά των υπηρετούντων αστυνομικών. Υπάρχει βέβαια προοπτική  στελέχωσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την οποία αναμένουμε να δούμε.
Ακολούθησε επίσκεψη στο κλιμάκιο της  Πυροσβεστική του οποίου εξήρε την προσφορά και την χρησιμότητα του, εκφράζοντας  την πεποίθησή της πως θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα αναβαθμισθεί μια και η άμεση επέμβαση στα τροχαία συμβάντα της Εγνατίας μπορεί να προβεί σωτήρια. 
Ενώ στο κέντρο υγείας Ιάσμου που  επισκέφθηκε στο τέλος διατύπωσε την πεποίθηση της πως είναι πολύ καλά οργανωμένο και λειτουργικό για την περιοχή ενώ και η ίδια ως γιατρός και γνώστης των θεμάτων υγείας θα στηρίξει την λειτουργία του όσο είναι δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: