Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δράσεις του Γυμνασίου Ξυλαγανής κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2015-2016




-Στις 6 Οκτωβρίου 2015, στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας σχολικού αθλητισμού οι μαθητές ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό. Υπεύθυνη καθηγήτρια 
 -Στις 23 Δεκεμβρίου 2015, οι μαθητές του Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής.

-Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και ομιλία για το Ολοκαύτωμα στους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα Κρόκου Κορνηλία.
-Στις 29 Ιανουαρίου 2016, οι μαθητές εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ξυλαγανή και παρακολούθησαν ομιλία σχετική με το έργο των Τριών Ιεραρχών. Στη συνέχεια στο χώρο του Γυμνασίου παρακολούθησαν γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη των Αγίων. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.
 -Στις 5 Φεβρουαρίου 2016, στα πλαίσια του Δικτύου «Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε6» στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Ξυλαγανής και της Βιωματικής Δράσης της Β΄ τάξης «Φύση και Άσκηση», οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Μαρώνειας παρουσίασαν στους μαθητές το περιβαλλοντικό πρόγραμμα  «Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε6».
 -Στις 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους σεισμούς από την. ΕΟΔ  (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) Παραρτήμα Ροδόπης και ακολούθησε άσκηση σεισμού στο Γυμνάσιο σύμφωνα με το μνημόνιο ενεργειών του ΟAΣΠ που έχει αποσταλεί στα σχολεία.
 -Στις 19 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της Βιωματικής Δράσης της Β΄ τάξης  «Φύση και Άσκηση», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μαρώνεια, όπου οι μαθητές έπαιξαν το παιχνίδι του «χαμένου Θησαυρού». Υπεύθυνες καθηγήτριες η κα. Φίτσου, ΠΕ11, και η κα. Κακιούση, ΠΕ02.
-Στις 22 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο από το Σύλλογο «Περπατώ» Ροδόπης και ενημέρωση των μαθητών της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου για τα ΑΜεΑ και τα Παραολυμπιακά αθλήματα από τον κοινωνικό λειτουργό του συλλόγου κ. Τζουμαλάκη Απόστολο  και Παραολυμπιονίκες μέλη του συλλόγου. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε Παραολυμπιακά αθλήματα.
 -Στις 24 Φεβρουαρίου 2016, μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη των σχολικών προγραμμάτων της ΔΔΕ Ροδόπης κα Σχοινά, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στο σχολείο από τα μέλη του «Μοτοθέσις» σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα και την κυκλοφοριακή αγωγή. Την εκδήλωση παρακολούθησε η κα Σχοινά.
-Στις 4 Μαρτίου 2016, ο ποδηλατικός σύλλογος «Θράκας Ιππέας» μαζί με αθλητές και τον πρωταθλητή της ποδηλασίας Αρσένη πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση.
 -Στα πλαίσια του ΣΕΠ πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Η Οικονομία και Εγώ» του ΣΕΝ/JA Greece, το οποίο διήρκεσε όλο τον Απρίλιο. Εθελοντής-Εκπαιδευτής του προγράμματος ήταν ο Δ/ντης της του παραρτήματος τηε Εθνικής τράπεζας στην Κομοτηνή κος Σάββας Πασάογλου. Στους μαθητές απεστάλησαν οι σχετικές βεβαιώσεις. Υπεύθυνες καθηγήτριες η κα. Ουρεϊλίδου Κυριακή, ΠΕ06 και η κα Θεολόγου Στέλλα ΠΕ06-ΠΕ13.
-Στις 1 Απριλίου 2016 στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στα ΤΕΙ Καβάλας και Δράμας και στο Σπήλαιο Αγγίτη. Υπεύθυνη καθηγήτρια η κα. Ουρεϊλίδου Κυριακή, ΠΕ06
-Στις 15 Απριλίου 2016, στα πλαίσια του μαθήματος του project, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο ΚΠΕ Μαρώνειας και στα Αιολικά Πάρκα Ν. Ροδόπης. Υπεύθυνη καθηγήτρια η κα. Ουρεϊλίδου Κυριακή, ΠΕ06 και ο κ Καφαντάρης Αντώνιος, ΠΕ04.01.









Δεν υπάρχουν σχόλια: