Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΑΠΩΝ ΣΤΟ 12ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ



Γύρω στις 2.500 χορευτές απ΄ όλη την Ελλάδα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, έδωσαν το βροντερό παρόν, στο κατάμεστο, κλειστό αθλητικό γυμναστήριο "Φίλιππος Αμοιρίδης" της Ξάνθης, στα πλαίσια του 12 Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο, στους γεννημένους στον Πόντο, Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Πολύκαρπο  Ψωμιάδη και στον πολιτικό και μεγάλο συνεταιριστή Αλέξανδρο Μπαλτατζή ενώ τιμήθηκε ο παραολυμπιονίκης του Ρίο, ποντιακής καταγωγής, Θανάσης Κωνσταντινίδης και φυσικά στο πρόσωπο του όλοι οι Παραολυμπιονίκες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενο αφιερωμένο στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου,  που πραγμαρικά συγκλόνισε τους θεατές και στη συνέχεια οι πέντε περιφέρειες της Ομοσπονδίας παρουσίασαν χορούς απ ΄ όλες τις περιοχές του πόντου. Η βραδιά έκλεισε με τον Πυρρίχειο Χορό Σέρρα απο 200 χορευτές όλων των σωματείων που στην κυριολεξία ξεσήκωσαν το κοινό.
Με την Περιφέρεια της Α.Μ. κ Θράκης, χόρεψαν αρκετοί χορευτές από το Σύλλογο Ποντίων Σαπών "¨Τα Κασσιτερά" και μάλιστα στον τιμητικό πρώτο κύκλο ενώ στους πρωτοχορευτές του χορού Σέρρα, συμπεριλαμβάνονταν οι "δικοί" μας Πάυλος Μαρουφίδης, Παύλος Εμμανουηλίδης και Σωτήρης Μουζαλιώτης. Επίσης για ακόμη φορά ένας από τους συντονιστές χοροδιδάσκαλους της Περιφέρειας μας ήταν ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας Στέλιος Νικολάου. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και αξίζουν τα εύσημα στο Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων της Α.Μ. κ Θράκης που σήκωσε όλο το βάρος της διοργάνωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: