Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Πιθανή κρυφή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης Σαπών



Με κανονική ροή και μάλιστα με πολύ καθαρό νερό, τρέχει φέτος για πρώτη φορά, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο χείμαρρος ανατολικά της πόλης πίσω από το Λύκειο Σαπών. ΦΩΤΟ1
Αντίθετα ο χείμαρρος πίσω από τη μουσουλμανική συνοικία των Σαπών (ΦΩΤΟ2), που και αυτός έρχεται από τα ανατολικά της πόλης είναι ξερός, με πολύ λίγα λιμνάζοντα νερά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα δύο αυτά στοιχεία ενισχύουν σημαντικά το γεγονός ότι πιθανόν να υπάρχει απώλεια νερού, που καταλήγει στον χείμαρρο πίσω από το λύκειο, από τα δίκτυα ύδρευσης που διέρχονται από εκείνη την περιοχή.
Την άποψη αυτή ενισχύει το γεγονός ότι ενώ δουλεύουν συνεχώς οι γεωτρήσεις ύδρευσης η δεξαμενή στις Σάπες είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Παράλληλα για μεγάλο διάστημα δεν έχουν νερό οι ποτίστρες, το γήπεδο, ο προσωρινός οικισμός ποντίων και η περιοχή των σφαγείων.
Οι αρμόδιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσουν και αυτή την εκδοχή φροντίζοντας άμεσα την αποκατάσταση της όποιας πιθανής βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: