Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει στις Σάπες



Εδώ και χρόνια η εφημερίδα μας γράφει συνεχώς για την αναγκαιότητα λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις Σάπες, ευρύτερα στο δήμο Μαρωνείας Σαπών και στην επαρχία Σαπών.
Η αναγκαιότητα αυτή έγινε ακόμη πιο επιτακτική κατά την περίοδο της κρίσης αφού η ανάγκες και τα οικονομικά προβλήματα των νοικοκυριών έχουν επιμηκυνθεί.
Στην περιοχή μας τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού οι δείκτες ευημερίας των κατοίκων είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ποσοστά ανεργίας από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά, οι τοπική αγορά στενάζει καθημερινά, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βιώνουν το δικό τους οικονομικό Γολγοθά.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ευτυχώς υπάρχουν ορισμένα φωτεινά παραδείγματα από εμπνευσμένους ανθρώπους με ευαισθησίες που υπηρετούν θεσμούς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, όπως ο Αρχιμανδρίτης π Νεκτάριος που ενστερνίζονται το πνεύμα της εποχής και αντιλαμβάνονται το κλίμα και την κατάσταση της περιοχής.
Έτσι με πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας θα ξεκινήσει και στην πόλη των Σαπών από φέτος, η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για όσους το έχουν ανάγκη.
Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι η όλη προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό και ότι μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί σε αυτή πολλοί εκπαιδευτικοί.
Άξιο λόγου επίσης είναι το γεγονός ότι το κοινωνικό φροντιστήριο απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους ανεξαιρέτως, χριστιανούς και μουσουλμάνους κάτι που αποδεικνύει τις άριστες σχέσεις και την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο θρησκειών στην περιοχή μας.
Η προσπάθεια όμως δεν σταματά εδώ, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, ηθική και έμπρακτη.
Απαιτείται πολύπλευρη βοήθεια σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της. από την διάδοση του θεσμού και την απόκτηση εμπιστοσύνης σε αυτόν, μέχρι την εθελοντική δουλειά, την προσφορά υλικών και ότι άλλο είναι αναγκαίο.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στον αρχιμανδρίτη π Νεκτάριο προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: