Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Να μην εξαιρεθούν τα σχολεία των Σαπών από το μάθημα κολύμβησηςΤο μάθημα της κολύμβησης θα μπει από φέτος στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, η κολύμβηση θα διδαχθεί υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης σε ειδικές περιπτώσεις.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο αριθμός μαθημάτων θα είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις πχ λόγω καιρικών συνθηκών, όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα. Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δυνατότητα ειδικότερα για τα παιδιά της επαρχίας ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες και να γνωριστούν καλύτερα με το υγρό στοιχείο μέσα από μια επιστημονική και συλλογική πλευρά.
Τα σχολεία της Ξυλαγανής όπως φαίνεται δεν θα έχουν πρόβλημα να συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα.
Όσο αφορά τα σχολεία των Σαπών βρίσκονται στο όριο των 25 χιλιομέτρων αφού η απόσταση Σαπών - Κομοτηνής σήμερα δεν είναι πάνω από 26-26,5 χλμ, θα πρέπει να δοθεί μια μάχη για να ενταχθούν και αυτά στο πρόγραμμα.
Θα πρέπει οι τοπικοί παράγοντες να πείσουν τους ιθύνοντες περιφερειακά και κεντρικά γιατί κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο για τα σχολεία των Σαπών που είναι διαπολιτισμικά, έχουν ιδιαιτερότητες, έχουν ιδιομορφίες και έχουν ανάγκη τέτοιων προγραμμάτων.
Από εδώ και πέρα πεδίο δόξης λαμπρών για τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών τις σχολικές επιτροπές και τους συλλόγους γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: