Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Μια υπηρεσία απαραίτητη για την περιοχή Σημαντική η προσφορά του Αγροτικού Κτηνιατρείου στις Σάπες



Αναμφισβήτητα πολύ σημαντική είναι η λειτουργία του αγροτικού κτηνιατρείου στις Σάπες.
Η προσφορά της γίνεται ακόμη σημαντικότερη όταν αυτή λειτουργεί με έναν μόνο κτηνίατρο που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, (τον κ. Νίκο Φρακάκη), εξυπηρετεί τους δήμους Μαρωνείας - Σαπών, Αρριανών και τμήμα του δήμου Κομοτηνής, έχει στη δικαιοδοσία της 60 οικισμούς με 140.000 αμνοερίφια και 11.000 βοοειδή.
Παράλληλα η ίδια υπηρεσία έχει την ευθύνη και για την λειτουργία των δημοτικών σφαγείων που τόσο σημαντική είναι για την τοπική αγορά και την ευρύτερη περιοχή.
Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηριζόταν το Αγροτικό Κτηνιατρείο Σαπών ως η σπονδυλική στήλη ολόκληρης της επαρχίας και ο ως φορέας στήριξης της τοπικής κτηνοτροφίας, που συντελεί καθοριστικά στην οικονομία της περιοχής.
Συγχρόνως αποτελεί την εγγύηση για την υγειονομική επάρκεια μιας σειράς κτηνοτροφικών προϊόντων που διακινούνται προς το κέντρο και σε άλλες περιοχές της χώρας.   
Κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους ιθύνοντες, τοπικά και κεντρικά, να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί το αγροτικό κτηνιατρείο στις Σάπες γιατί συνδέεται άρρηκτα  και πολύπλευρα με την τοπική ανάπτυξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: