Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτο κουδούνι με μικρές ελλείψεις



Με τον καθιερωμένο Αγιασμό και με τη δικαιολογημένη απουσία, λόγω μπαιραμιού, των μουσουλμάνων μαθητών, έγινε η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία των Σαπών και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Μαρωνείας Σαπών.
Παρότι τα βιβλία έχουν φτάσει έγειρα, εδώ και αρκετές βδομάδες υπάρχουν ωστόσο ορισμένα προβλήματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και να επιλυθούν το συντομότερο.
Χρειάζεται οπωσδήποτε να ολοκληρωθούν οι συντηρήσεις που δεν έχουν τελειώσει ακόμη και να διευθετηθούν και τα τελευταία προβλήματα για τη μεταφορά των μαθητών από’λους τους οικισμούς.

Παράλληλα πρέπει να καλυφθούν τα όποια κενά σε εκπαιδευτικούς, για να αρχίσει αμέσως η κανονική ροή των μαθημάτων.
Συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο Σαπών, στο οποίο θα φοιτήσουν φέτος 170 μαθητές, δεν έχουν καλυφθεί οι ειδικότητες ενός γυμναστή, γαλλικών, γερμανικών, εικαστικών, θεατρικής αγωγής και τα τμήματα ένταξης και ΖΕΠ.
Στο Γυμνάσιο Σαπών όπου φοιτούν 300 μαθητές χρειάζονται ακόμη ένας φιλόλογος, ένας μαθηματικό, ένας φυσικός ή χημικός και ένας καθηγητής μουσικής.
Στο λύκειο Σαπών θα φοιτήσουν φέτος 170 μαθητές και χρειάζονται ακόμη δύο φιλόλογοι ένας χημικός και τουλάχιστον αν όχι δυο μαθηματικοί.
Στο λύκειο Ξυλαγανής φοιτούν 40 περίπου μαθητές και υπάρχει έλλειψη ενός φιλολόγου.
Στο γυμνάσιο Ξυλαγανής φοιτούν 60 μαθητές και υπάρχει ανάγκη ενός φιλολόγου, ενός καλλιτεχνικών, ενός τεχνικών, μουσικής και γερμανικής γλώσσας.
Παράλληλα και στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά για να λειτουργήσουν άμεσα και τα ολοήμερα τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: