Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Σε διαρκή συνεργασία η Περιφέρεια ΑΜΘ με Κυβερνητικού παράγοντες της Βουλγαρίας για την αποσυμφόρηση του συνοριακού σταθμού Μακάζα – ΝυμφαίαςΜετά από συναντήσεις και επαφές που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης κατά το προηγούμενο διάστημα με τους Νομάρχες του Κίρτζαλι κ. Ιλία Ιλίεβ και του Σμόλυαν κ. Νεντυάλκο Σλάβοβ καθώς και με κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη της Περιφερειακής διοίκησης της Βουλγαρίας για θέματα διακρατικής συνεργασίας αποδείχτηκαν στη πράξη ουσιαστικές και προκάλεσαν άμεσες ενέργειες από την πλευρά της Βουλγαρίας.


Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης του Κίρτζαλι ανακοίνωσε μέτρα για την αποσυμφόρηση και εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού οχημάτων και επιβατών που παρατηρείται τους θερινούς μήνες στον Ελληνοβουλγαρικό συνοριακό σταθμό Μακάζα – Νυμφαίας. Ιδιαίτερα όταν σχηματίζονται μεγάλες ουρές, τότε ένα κομμάτι από την πλευρά της εισόδου προς τη Βουλγαρία θα χρησιμοποιείται για έξοδο από αυτή. Παράλληλα θα υπάρξει φροντίδα ώστε οχήματα με επιβάτες από τρίτες χώρες να κατευθύνονται σε ξεχωριστή γραμμή ελέγχου για να μειωθεί η καθυστέρηση που προκαλείται από τον έλεγχο τους.

Πρόκειται για το 2ο μέτρο που λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση, μετά την άρση των πρόσθετων ελέγχων που είχαν επιβληθεί από τη Βουλγαρική πλευρά.

Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και από την Ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα την Ελληνική Αστυνομία για τις οποίες έχουμε ήδη εκφράσει την ικανοποίηση μας.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συνάδελφο μου στο Κίρτζαλί κ. Ιλία Ιλίεβ για την κατανόηση του προβλήματος, την ενασχόληση του και τις άμεσες ενέργειες. Ο σεβασμός και η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους ομολόγους μου στη Βουλγαρική πλευρά αλλά και κορυφαία στελέχη της Κυβερνήσεως τους, επιτρέπει να επιλύουμε άμεσα ουσιαστικά προβλήματα, ακόμη και πέραν των στενών αρμοδιοτήτων μας, που έχουν αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας». 
Δεν υπάρχουν σχόλια: