Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Κατασκευή Κάθετου Άξονα Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Εχίνου – Ελληνοβουλγαρικά ΣύνοραΟ Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε την ένταξη έργου " Κατασκευή Άξονας 70 Εγνατίας Οδού Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Δημάριο – Σύνορα – Κατασκευή Παράκαμψης Δημαρίου" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020".

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή παράκαμψης του οικισμού Δημαρίου μήκους 1,5 χιλ. και περιλαμβάνει την κατασκευή ισόπεδου κόμβου, μιας γέφυρας και την αποκατάσταση της σύνδεσης με την υφιστάμενη οδό πρόσβασης στον οικισμό.
H δημόσια δαπάνη της πράξης περιλαμβανομένου του ΦΠΑ ανέρχεται σε 6.459.030€ και αφορά τη χρηματοδότηση από το Ε.Π. ΑΜΘ 2014-2020, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 49,5 εκ.€ και θα χρηματοδοτηθεί από τα τρία επιχειρησιακά προγράμματα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης  δήλωσε σχετικά: «Η Κατασκευή του Κάθετου Άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση και ανάπτυξη της διασυνοριακής υποδομής στην περιοχή εξασφαλίζοντας ένα σύνολο ωφελειών όπως: ενίσχυση της κινητικότητας, τόνωση των εμπορικών σχέσεων και της τουριστικής κίνησης και γενικότερα ανάπτυξη και βελτίωση της οικονομικό-κοινωνικής ζωής των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής και ευρύτερα».Δεν υπάρχουν σχόλια: