Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Συμμόρφωση και όχι καταδίωξη



Από το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής και για κάποιες μέρες «στρατοπέδευσαν» στην περιοχή μας συνεργεία ελεγκτικών οργανισμών από την συμπρωτεύουσα.
Το κακό είναι, σύμφωνα με δηλώσεις επαγγελματιών,  ότι η στάση, η συμπεριφορά και η λειτουργία τους γενικότερα είχε χαρακτηριστικά καταδίωξης.

Ο τρόπος , οι κινήσεις και οι ενέργειές τους θύμιζαν κατά πολύ παλιές ταινίες καταδίωξης υπόπτων μέσα σε πόλεις.
Ο παραλογισμός και οι απαιτήσεις μερικές φορές ξεπερνούσαν κάθε όριο λογικής.
Για παράδειγμα σε κέντρο με 16 ασφαλισμένους εργαζόμενους σημειώθηκε «παράβαση» επειδή δύο άτομα από την πλευρά της νύφης τηρώντας την παράδοση και τα έθιμα έψηναν παραδοσιακά σουβλάκια στον αύλειο χώρο του κέντρου.
Την ίδια μέρα σταμάτησε η εξυπηρέτηση σε γάμο για να γίνουν έλεγχοι στο προσωπικό ενώ συζητήθηκε να υπάρχει και ψυχολόγος για τη ρίψη πυροτεχνημάτων.
Κάποιος θα πρέπει να μιλήσει στα συνεργεία αυτά και πιθανότατα οι προϊστάμενες αρχές τους και οι πολιτικές ηγεσίες στα υπουργεία τα οποία ανήκουν θα πρέπει να τους υποδείξουν να ελέγχουν με καλύτερο τρόπο.
Θα πρέπει να ελέγχουν χωρίς να θεωρούν τους επαγγελματίες «εγκληματίες».
Θα πρέπει να παρεμβαίνουν για να συμμορφώνουν τυχόν παραλείψεις και όχι για να εκδικούνται.
Θα πρέπει να προστατεύουν τους καταναλωτές χωρίς να εξοντώνουν τον επαγγελματικό κόσμο.
Θα πρέπει να διασφαλίζουν τα δημόσια έσοδα αλλά όχι να κινούνται με διωκτική μανία απέναντι σε αυτούς που τα εισφέρουν.
Γιατί αν συνεχίσουν έτσι σε λίγο δεν θα μείνουν επαγγελματίες στην περιοχή, η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη, το κράτος θα στερείται βασικών εσόδων και τότε θα λάβουν χώρα πολλά φαινόμενα παραβατικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: