Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Χωρίς ουσιαστική παρουσία και φέτος η ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες



Μια από τα ίδια ήταν και φέτος για την πόλη, για τον δήμο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Σαπών η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες.
Δυστυχώς ούτε φέτος, παρ ‘ότι αρχικά φαίνονταν διαφορετικά τα πράγματα, η συγκεκριμένη σχολή δεν κατόρθωσε να προσφέρει τα αναμενόμενα και τα προσδοκώμενα στον τόπο.

Με την ολοκλήρωση της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς θλιβερή παραμένει η διαπίστωση πολιτών και φορέων από τις Σάπες, ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική σύνδεση της σχολής με την κοινωνία, δεν υπήρξε σημαντική προσφορά στην τοπική οικονομία, δεν υπήρξε αποτελεσματική παρουσία στο εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό γίγνεσθαι του δήμου.
Φυσικά για αυτή την κατάσταση η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους παράγοντες της σχολής .
Ευθύνη έχει το υπουργείο για τον τρόπο και την μορφή της λειτουργίας της που δεν ευνοεί την ευρεία παρουσία της στα τοπικά πράγματα.
Ευθύνη έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν αξιοποίησε όσο θα έπρεπε το δυναμικό της σχολής.
Ευθύνη έχουν και οι διοικούντες της σχολής γιατί δεν έκαναν τα ανοίγματα που έπρεπε στην τοπική κοινωνία.
Ευθύνη έχουμε όλοι οι πολίτες και οι φορείς αυτής της πόλης γιατί μείναμε μακριά και παρακολουθούσαμε αδρανείς και άπραγοι την όλη κατάσταση.
Ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε όλοι με τη νέα χρονιά η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών να παίξει έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: