Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ένας ξεχωριστός γάμος και μια πρωτότυπη βάπτιση



Ένας ξεχωριστός γάμος και μια πρωτότυπη βάφτιση πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στην περιοχή Σαπών.
Ο Χρήστος Σαμουρίδης του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής από τον Γέρακα Αττικής παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία Σπυροπούλου του Ιωάννη και της Μαγδαληνής από την Αμαλιάδα.

Η στέψη έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιασίου (που ανεγέρθηκε το έτος 1853), από τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωσήφ, παρουσία πολλών συγγενών και φίλων απ’ όλη την Ελλάδα, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων εκκλησιαστικών κανόνων, ενώ το ζευγάρι το οποίο πρωτοτύπησε και ενδυματολογικά, πλαισίωναν με απόλυτη αρμονία και καθ’ όλα υποδειγματικά τα παρανυφάκια Χριστίνα Χαριτοπούλου και Τσιώτρα Αλίκη.
Ακολούθησε η βάπτιση της μικρής τους κόρης που ήταν απόλυτα εγκλιματισμένη σε όλες τις καταστάσεις,  στην οποία ο νονός και κουμπάρος του ζευγαριού, Βασίλης Τσιώτρας εκπληρώνοντας άψογα τα καθήκοντά του, έδωσε στο νεοφώτιστο το όνομα Νεφέλη.
Η εκκλησία του Ιασίου χάρη στη μέριμνα της εκκλησιαστικής επιτροπής και ιδιαίτερα του ταμία της  κ.Νίκου Μάρθα μπόρεσε να εξυπηρετήσει τους πολυάριθμους επισκέπτες που παραβρεθήκαν στο Μυστήριο.
Πριν από την μετάβαση στο Ιάσιο οι νεόνυμφοι τήρησαν όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις, συνεπικουρούμενοι από τους γονείς του κουμπάρου Σπύρο Τσιώτρα και Μαρία Κασσέρη, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία.
Μετά τη στέψη οι συγγενείς και οι φίλοι του ζευγαριού, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν συνάδελφοί τους από τη Pharmathen όπου εργάζονται, είχαν την ευκαιρία να γλεντήσουν με την εκπληκτική ορχήστρα του Θύμιου Γκογκίδη και τις πετυχημένες μουσικές επιλογές του Dj Περικλή Τουρουνίδη με την άψογη ηχητική κάλυψη του Foto City.
Κατενθουσιασμένοι έμειναν όλοι και από την εξυπηρέτηση του κέντρου «Έπαυλη», αφού ο ιδιοκτήτης κ. Μπιτζίδης Πέτρος είχε μεριμνήσει εκτός των άλλων για το μοναδικό  service αλλά και για την τέλεια εμφάνιση του υπαίθριου χώρου του κέντρου, που πρόσφατα έχει ανακαινιστεί.
Η σύζυγος του κ. Μπιτζίδη κ. Ερμιόνη έκλεψε την παράσταση με τις νοστιμιές της και ιδιαίτερα την γευστική σούπα που προσέφερε στους εναπομείναντες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την παράσταση στον χορό έκλεψαν οι νέοι, οι φίλοι του γαμπρού και της νύφης, ο κουμπάρος ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με το ταλέντο του και ο πατέρας της νύφης που ήταν ακούραστος.
Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν ο πατέρας και η μητέρα του γαμπρού που καμάρωσαν γαμπρό τον μονάκριβο γιο τους και άκουσαν το όνομα της αγαπημένης τους εγγονής που τόσο μοιάζει και στη γιαγιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος και η Μαρία επέλεξαν και ζουν στις Σάπες, ενώ δεν κατάγονται από εδώ, κάνοντας την αγάπη και τα αισθήματα των Σαπαίων ακόμη πιο έντονα για αυτούς, όπως επίσης και τις ευχές όλων για να ζήσουν ευτυχισμένοι και να χαίρονται την κορούλα τους, ειλικρινείς και εγκάρδιες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: