Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ''ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ. ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΑ FUND 

ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 

Σε συνέντευξη τύπου και ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στοΕργατικό Κέντρο προέβη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Κομοτηνή, την οποία επισκέφθηκε Σάββατο και Κυριακή (21-22/5) και στην οποία πραγματοποίησε, μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε, μεγάλη περιοδεία στο παζάρι και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην ομιλία του τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ότι μέτρα σαν αυτά που προωθούνται ούτε στη ''χειρότερη αποικία'' δεν έχουν εφαρμοστεί και ούτε ''στρατός κατοχής'' δεν θα τολμούσε αυτά και τα τερατουργήματα των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων, να τα εφαρμόσει, ενώ όσοι τα ψηφίσουν ''δεν θα έχουν που να κρυφτούν'' από την αυθόρμητη κοινωνική οργή.


Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ''αν η ΛΑ.Ε ήταν παρούσα στη Βουλή να ασκεί ουσιαστική και δυναμική από εναλλακτικές αντιμνημονιακές θέσεις πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση, πιθανότατα η κυβέρνηση με τέτοια εφιαλτικά μέτρα να έπνεε τα λοίσθια'', ενώ τόνισε ότι και τα άλλα μνημονιακά κόμματα ψεύδονται και εξαπατούν εξίσου το λαό.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι ένα νέο κίνημα ''δεν έχω, δεν πληρώνω'' εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού θα είναι πιθανόν λιγότερα μετά τα φορομπηκτικάμέτρα, ενώ ένα άλλο κίνημα για να μη μεταβιβασθούν τα δάνεια στα fund και κυρίως για τη ''σεισάχθεια'' στα ιδιωτικά χρέη και για να μην προχωρήσει κανένας πλειστηριασμός στις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες, βρίσκεται στα σκαριά.Μια βασική περίληψη από τις παρεμβάσεις του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

''H κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου έχει προδώσει τον ελληνικό λαό, ξεπουλά τον τόπο καιεξαθλιώνει την κοινωνική πλειοψηφία με τα εφιαλτικά μέτρα που προωθεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. 

Όσοι ψηφίσουν στη Βουλή τα μέτρα την Κυριακή το βράδυ είναι υπόλογοι για ένα μεγάλοαπαράγραπτο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα, το οποίο μαζί με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν, τους καθιστά ενόχους και συνενόχους για μια μεγάλη εθνική και οικονομική καταστροφή. 

Δυστυχώς, στη σημερινή Βουλή, η κυβέρνηση παίζει, σχεδόν, μόνη της, αφού δεν έχει απέναντι της ουσιαστική αντιπολίτευση που να διαθέτει κινηματική λογική και εναλλακτική αντιμνημονιακήπρόταση. 

Η σημερινή Βουλή είναι μια Βουλή, στην οποία παίζεται απλώς ένα κακόγουστο μνημονιακό θέατρο.

Η μνημονιακή ''αντιπολίτευση'' στην κυβέρνηση αποτελείται και αυτή από κόμματα ψεύδους,ευτέλειας και υποκρισίας, που, ενώ ψήφισαν και χειροκροτούν το τρίτο μνημόνιο, παίρνουν, δήθεν,αποστάσεις για μικροκομματικούς λόγους από τα κυβερνητικά μέτρα. 

Αν η ΛΑ.Ε ήταν παρούσα σε αυτή τη Βουλή και ασκούσε, με βάση το πρόγραμμα της και τηναξιοπιστία λόγων και έργων που διαθέτει, δυναμική πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση τώρα θα κλονιζόταν, αν δεν έπνεε τα λοίσθια, ενώ όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ θαπαράπαιε. 

Προβλέπω ότι μετά την τυχόν ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, υπουργοί, βουλευτές καιαναγνωρίσιμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα μπορούν να εμφανιστούν πουθενά, όπως περίπου γίνεται και τώρα αλλά και δεν θα έχουν που να κρυφτούν από τις αυθόρμητες οργισμένεςαντιδράσεις των πολιτών. 

Οι άγριες συνταγές μνημονιακής ληστείας και λεηλασίας, που κλιμακώνονται επί έξι χρόνια σε αυτή τη χώρα, δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ και πουθενά στον κόσμο, ακόμη και στη χειρότερη αποικία. 

Στρατός κατοχής να υπήρχε στην Ελλάδα , δεν θα τολμούσε να εφαρμόζει μια τέλεια συνταγήαφανισμού μιας οικονομίας και ενός λαού, που προβλέπει συνεχείς ακατάπαυστες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και παράλληλα αλλεπάλληλα κύματα φόρων σε βάρος όλων αυτών που τουςπερικόπτονται τα εισοδήματα, ενώ ξεπουλιέται και υποθηκεύεται όλος ο εθνικός πλούτος. 

Αυτήν την ώρα γιγαντώνεται παντού σε όλη την Ελλάδα όχι το παλιό κίνημα ''δεν πληρώνω'' αλλά ένανέο κίνημα που στην προμετωπίδα του γράφει: ''δεν έχω, δεν πληρώνω''. 

Οι πολίτες προτιμούν να ταΐσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους, παρά να στερήσουν τιςοικογένειες τους από τα στοιχειώδη, για να πληρώνουν άδικα χαράτσια, που θυμίζουν την παλιάοθωμανική αυτοκρατορία. 

Είναι πιθανότατο, αν όχι βέβαιο, ότι ο προϋπολογισμός, μετά και τη νέα επιδρομή φόρων καιλεηλασίας εισοδημάτων, θα συγκεντρώσει λιγότερα έσοδα από προηγούμενα. 

Το αδιέξοδο θα είναι πλήρες και απόλυτο. 

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αγανακτούν με την ληστρική εκχώρηση των δανείων τους στα fund. 

Αυτήν την ώρα, ένα μεγάλο κίνημα για την ευρύτατη ''σεισάχθεια'' στα χρέη των κοινωνικά αδύνατωνκαι για γενναιότατες ρυθμίσεις στους υπόλοιπους δανειολήπτες, χρειάζεται να αναπτυχθεί. 

Αυτή η σεισάχθεια, στα ιδιωτικά χρέη, μαζί με τη διακοπή αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, το οποίο είναι επονείδιστο και μη βιώσιμο, με στόχο την διαγραφή του, αποτελούν όρους όχι μόνοδικαιοσύνης αλλά δυνατότητας επανεκκίνησης της οικονομίας. 

Προϋπόθεση, για να προχωρήσουν αυτά τα ριζοσπαστικά μέτρα για το δημόσιο και ιδιωτικό χρέοςκαι για να εφαρμοσθεί ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, είναι η σχεδιασμένη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και η σύγκρουση με την αντιδραστική ΕΕ, ηεθνική νομισματική πολιτική με γνώμονα την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, η δημόσια υπόκυβερνητικό και κοινωνικό έλεγχο Κεντρική Τράπεζα και φυσικά η εθνικοποίηση –κοινωνικοποίηση των Τραπεζών. 

Αυτή η δέσμη μέτρων είναι η μεγάλη αφετηρία που θα επιτρέψει στη χώρα να μπει σε αναπτυξιακήτροχιά, να σταματήσει τη λιτότητα, τη φορολεηλασία και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και να στηρίξει τη δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία, τη μείωση της ανεργίας, την επαναφορά τωνεργατικών κατακτήσεων, τη στήριξη και ενίσχυση μισθών και συντάξεων, μαζί με τηνκαταπολέμηση της φτώχειας. 

Όλοι στο αγώνα, όλοι/ες για ένα μεγάλο αντιμνημονιακό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που θα αγκαλιάζει, πέρα από διαφορές, όλες, χωρίς αποκλεισμούς ,τις αριστερές, προοδευτικές,πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις που επιδεικνύουν συνέπεια και αγωνιστικόπνεύμα, συμφωνώντας σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα διεξόδου με βάση χαρακτηριστικά όπως αυτά που ενδεικτικά προαναφέρθηκαν.'' 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: