Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Σε κλίμα ανασφάλειας ζούν οι πολίτες και οι επαγγελματίες των Σαπών



Σε κεντρικότατα σημεία των Σαπών, επί των οδών Ξενοφώντος, Μαρινάκη και Παπαδήμα, απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς και δίπλα από την ΕΤΕ,( που διαθέτουν συστήματα ασφαλείας με κάμερες) και σε άλλα σημεία, επιτήδειοι το προηγούμενο Σάββατο, λήστεψαν καταστήματα και οχήματα στην πόλη των Σαπών, προκαλώντας παράλληλα και ζημιές.
Το κακό πλέον έχει παραγίνει, ο επαγγελματικός κόσμος είναι οργισμένος, οι πολίτες και οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι γιατί ζουν συνεχώς σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου για τις περιουσίες τους, ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία, ακόμη και στις πιο περίεργες ώρες.
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει αν λείψει για λίγες ώρες από το σπίτι του, ή αν βρει το μαγαζί του το πρωί, όπως το άφησε το βράδυ.
Κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες των Σαπών ζητούν άμεσα και δραστικά μέτρα.

Ζητούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης να αυξήσει τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, να στείλει επιπλέον εξοπλισμό, να οργανώσει τοπικά ομάδα ασφαλείας και να κάνει ότι άλλο είναι αναγκαίο για την ασφάλεια στις Σάπες.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών ζητούν αύξηση των περιπολιών, ένταση των ελέγχων, άμεση και χωρίς καθυστερήσεις παρέμβαση, παρακολούθηση υπόπτων που είναι εντοπισμένοι για παραβατική συμπεριφορά και ότι άλλο είναι ενδεδειγμένο σε τέτοιες περιπτώσεις
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν να εντείνει τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση και να διεκδικήσει με σθένος, έργα και μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητα στην περιοχή.
Επίσης ζητούν να μην επικρατεί καθεστώς ατιμωρησίας, κάτι που ενθαρρύνει τους δράστες και  να επαναλαμβάνουν τις πράξεις τους.   
Δεν είναι δυνατόν μέσα στα τόσα προβλήματα, μέσα σ’ αυτή την κρίση με την κάθετη πτώση των εισοδημάτων, τα καταστήματα και τα νοικοκυριά στις Σάπες να βιώνουν και τέτοιου είδους καταστάσεις.
Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται σε συνεχή αγωνία για το εάν και πότε θα πέσουν θύματα κλοπών.
Επιτέλους κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει να δουν πιο σοβαρά την υπόθεση της ασφάλειας στις Σάπες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: