Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ:
"Δυστυχώς διαπιστώνεται ότι για μια ακόμη φορά οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι απόντες από τον διάλογο με τους αγρότες. Επιβεβαιώνεται ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί και το πρόβλημα των αγροτών.
Σήμερα, παρά το γεγονός ότι τα μπλόκα έχουν τελείωσει και αυτό είναι ευχάριστο για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, δεν υπάρχει νομοθετικό έργο στην Βουλή. Η χώρα δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο.Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί όλο το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών να το σηκώσει μόνος του ο παραγωγός. Πρέπει και οι μεταποιητές να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί.   

Πρέπει να γίνει δίκαιη κατανομή βαρών προς όλους. Για παράδειγμα, ο Έλληνας αγρότης τελεί σε καθεστώς παράλογων επιβαρύνσεων στα γεωργικά φάρμακα, γιατί στην αγορά υπάρχουν καρτέλ τα οποία δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις που λειτουργούν εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού που θα ελάφρυνε το κόστος παραγωγής.
Εμείς, ως Ποτάμι έχουμε διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό ως έχει, διότι εμπεριέχει στοιχεία φορολογικών και όχι ασφαλιστικών διατάξεων. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί μια ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία να σηκώσει το βάρος τόσο κρίσιμων ζητημάτων που θα κληθούμε ως χώρα να διαχειριστούμε το προσεχές χρονικό διάστημα. Η λύση μπορεί να προέλθει από την παρούσα Βουλή, εφόσον υπάρξει η βούληση από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για  πραγματική και όχι προσχηματική συναίνεση που δεν θα υπακούει σε πρόσκαιρους μικροκομματικούς υπολογισμούς".              

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: