Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ορθολογική σκέψη, ρεαλιστική πρακτική και ανθρωπιστική ματιά



Όταν ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών εισπράξει τις 322.801 ευρώ που έχει να λαμβάνει από τις ανεμογεννήτριες και αφού το αναλογούν ποσό θα εισπράττεται πλέον σε τακτική βάση, τότε θα μπορούσε να βρεθεί μια οικονομική διέξοδος σ’ ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει ανακύψει τελευταία στους κόλπους του.
Θα μπορούσε με ένα μέρος από το ποσό αυτό να χρηματοδοτείται η ΚΕΜΑΣ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Μαρωνείας-Σαπών και να καλύπτει μισθοδοσίες αλλά και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
Παράλληλα με αυτές τις χρηματοδοτήσεις θα μπορούσε να ξεπεραστεί και το πρόβλημα που οδηγεί σε απόλυση τα ΑΜΕΑ από την επιχείρηση, (αφού όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι γίνεται για λόγους καθαρά οικονομικούς), αποφεύγοντας έτσι την δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος για την περιοχή.

Αφού ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών έχει σίγουρα ελλείψεις σε προσωπικό, το ίδιο και η ΚΕΜΑΣ, αφού τα ΑΜΕΑ μπορούν να υποστηρίξουν με τηΝ δουλειά τους τέτοιες υπηρεσίες ( όπως άλλωστε κάνουν μέχρι σήμερα) και με δεδομένο ότι τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση υποχρηματοδότησης της Κοινωφελούς, δεν χρειάζεται η διοίκηση της επιχείρησης να επιμείνει στις απολύσεις τους.
Άλλωστε ο νόμος δίνει τη δυνατότητα εάν ο φορέας το επιθυμεί, να παραμείνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις θέσεις τους εκτός των άλλων για να μην οξυνθούν περαιτέρω και τα τοπικά προβλήματα ανεργίας.
Με αυτή την ορθολογική σκέψη, την ρεαλιστική πρακτική και την ανθρωπιστική ματιά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα.
 Αυτό περιμένει άλλωστε  όλη η τοπική κοινωνία από τους ιθύνοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: