Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ποτέ δεν είναι αργά…



Παρακολουθώντας ένας απλός πολίτης των  Σαπών τ5ις πρόσφατες κινητοποιήσεις στις Σάπες, μόνο η περηφάνια και η ικανοποίηση μπορεί να σταθεί.
Η περηφάνια γιατί οι κάτοικοι των Σαπών έδωσαν αγωνιστικό παρόν και νέκρωσε η αγορά της πόλης, ενώ ικανοποίηση γιατί πρώτη φορά δόθηκε τόσο μαζικός και δυναμικός αγώνας τοπικά.
Με αφορμή τώρα το σύνθημα που ανέφερε το πανό την ημέρα εκείνη των κινητοποιήσεων «Στηρίζουμε τοπικά, Στηρίζουμε τη δική μας οικονομία» προέκυψαν ορισμένες σκέψεις και απορίες.
Γιατί άραγε σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούσαν την περιοχή , όταν για παράδειγμα έκλειναν ο ΟΤΕ, η ΔΟΥ, το ΙΚΑ, το ειρηνοδικείο κτλπ δεν έγιναν αντίστοιχες σε μαζικότητα και επιτυχία κινητοποιήσεις στις Σάπες;

Γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη συμπαράσταση και από φορείς νομαρχιακού και περιφερειακού επιπέδου;
Γιατί τότε δεν κινητοποιήθηκαν το ίδιο δυναμικά και συντονισμένα όλες οι τοπικές, νομαρχιακές και περιφερειακές δυνάμεις, με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο προκειμένου να μην περιέλθει ο τόπος, η κοινωνία και η τοπική αγορά σε μαρασμό;
Γιατί δεν έκλεισαν μαγαζιά, δρόμοι, κόμβοι, σχολεία, υπηρεσίες με την ίδια αποφασιστικότητα και μαζικότητα που υπήρξε στις 4 Φλεβάρη;
Και τότε όπως και τώρα ήταν ζήτημα επιβίωσης για τον τόπο και πολύ πιθανόν πολλά να είχαν αποτραπεί και να είχαν αλλάξει.
Ποτέ δεν είναι όμως αργά ακόμη και σήμερα οι τοπικοί φορείς βλέποντας τη δυναμική και τις δυνατότητες για μια μεγάλη κινητοποίηση θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά την επί νέας βάσης διεκδίκηση των απολεσθέντων από τις Σάπες και ολόκληρο το δήμο.
 Θα πρέπει να διεκδικήσουν αγωνιστικά και μαζικά τα όσα χάθηκαν από τον τόπο ζητώντας την συμπαράσταση σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.
Θα πρέπει να αξιώσουν νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες για την περιοχή.
Τώρα… που γνωρίζουν πολύ καλύτερα τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: