Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ένα ξεχωριστό αποκριάτικο διήμερο στην Κομοτηνή στις 3 και 4 Μαρτίου 2016.Ο Σύλλογος Εβριτών Ν.Ροδόπης και η TRELACADEMY ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου αυτές τις αποκριές να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή.
Έτσι το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ θα γιορταστεί η παραδοσιακή αποκριά, με τις διονυσιακές ρίζες και τις αθυρόστομες σατυρικές αναφορές της, όπως απαντάται σε όλη την Ελλάδα. Με την συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά» θα στηθεί στην Πλατεία της Κομοτηνής,  γύρω από την φωτιά, ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ξεχωριστή αποκριάτικη βορειοελλαδίτικη παράδοση. Συνδράμουν για το σκοπό αυτό, ομάδες από την Κοζάνη που θα ανάψουν το φανό στην Κομοτηνή, ο Μορφωτικός Όμιλος Ν.Σιδηροχωρίου με τους Σεϊμένηδες αλλά και το άφθονο τσίπουρο και κρασί που θα συνοδεύσει μέχρι αργά όσους βρεθούν στην Πλατεία.

Την επομένη, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, η αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται. Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώνονται στις 8,00 το βράδυ έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων κι αφού διασχίσουν ολόκληρη την οδό Βενιζέλου, χορεύοντας και τραγουδώντας, καταλήγουν στην Πλατεία της Κομοτηνής. Εκεί το πάρτι συνεχίζεται και  τους καρναβαλιστές περιμένει o DJ Lagos αλλά και το μουσικό συγκρότημα “Underhill West” έχοντας ετοιμάσει ένα ειδικό, αποκριάτικο, εορταστικό, μουσικό πρόγραμμα.
 Ήδη στην πρόσκληση της TRELACADEMY και του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης έχουν ανταποκριθεί διάφοροι φορείς, σύλλογοι, ομάδες από επαγγελματίες, από φοιτητές αλλά και μαθητές, προκειμένου όλοι μαζί να κάνουμε την φετινή αποκριά ξεχωριστή και για την Κομοτηνή.
Στις 3 και 4 Μαρτίου η Κομοτηνή στήνει το δικό της πάρτι, γιορτάζει και διασκεδάζει.
ΚΟΜ.ΟΝ.PARTY

Σύλλογος Εβριτών Ν.Ροδόπης
TRELACADEMY

Δεν υπάρχουν σχόλια: