Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Δράσεις της ΕΛΜΕ Ροδόπης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του αντι-ασφαλιστικού Νόμου»



Αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης, στο πλαίσιο των δράσεων που προτείνει και η ΟΛΜΕ κατά του αντι-ασφαλιστικού Νόμου της κυβέρνησης, στις κατά τόπους ΕΛΜΕ, να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δραστηριότητες της ΕΛΜΕ Ροδόπης σε συνεργασία με το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης αλλά και τους υπόλοιπους φορείς:


Α) Ζητάμε την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου και την ανασύνταξη του, μετά από ουσιαστικό διάλογο με όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Χώρας.
Β) Την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας.
Ως άμεσα μέτρα υλοποίησης των ανωτέρω συμφωνήθηκαν τα εξής:
Α) Στο πλαίσιο της δράσης της ΑΔΕΔΥ του Ν.Τ. Ροδόπης, υποβολή ψηφίσματος στους Βουλευτές του Νομού, όπου θα καλούνται να πιέσουν για την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, ειδάλλως να το καταψηφίσουν.
Β) Την συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ροδόπης στο Παν-περιφερειακό  Συλλαλητήριο  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην Κομοτηνή και ώρα 11:00 π.μ,  με τη συμμετοχή των φορέων όλων των Νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ, με στόχο να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις αντι-ασφαλιστικές ρυθμίσεις.
Γ) Συμμετέχουμε ενεργά όλοι στη Γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη.
Στην κατεύθυνση συνέχισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα οργανωθεί από την  ΕΛΜΕ σε συνεργασία με το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης παραστάσεις διαμαρτυρίας, συμβολικές καταλήψεις στην περιφέρεια ή όπου αλλού κριθεί προσφορότερο.
Πολύμορφη κλιμάκωση του γενικού απεργιακού αγώνα με την κατάθεση του νομοσχεδίου και κατά τη διάρκεια ψήφισής του.



ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Xαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις και την υπεύθυνη στάση του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης, της ευρύτερης περιφέρειας αλλά και όλης της χώρας. Οι εκατοντάδες άνθρωποι που στάθηκαν έξω από την Νομαρχία, που βγαίνουν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν ενώπιον του υπουργού και όλης της κοινωνίας, έδωσαν μαθήματα πολιτικής σε όλους μας. Με αποφασιστικότητα, επιμονή και σθένος είπαν στην εκτελεστική (κυριολεκτικά!) εξουσία ότι δεν θα μείνουν θεατές στο έργο του αφανισμού τους με τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά μέτρα του 3ου Μνημονίου.
Έχουν ευθύνες οι αγρότες για τα βαθύτερα προβλήματά τους; Έχουν ευθύνες για τις άθλιες ηγεσίες τους στο πρόσφατο παρελθόν; Ναι, έχουν όσες έχουμε κι όλη η υπόλοιπη κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία και να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας όσα μας έμαθαν τα λάθη μας. Ο αγροτικός κόσμος έδειξε τον δρόμο!!


ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: