Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη ημερίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας με θέμα: «Παρόν & Μέλλον στη Χρηματοδότηση της Έρευνας & Καινοτομίας», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Θράκης, στο πλαίσιο των Δράσεων Πληροφόρησης και Δημοσιότητας της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ για την περίοδο 2014 – 2015.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δρ. Σωτήρης Παυλέας, Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας, ο κ. Παντελής Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ο κ. Πέτρος Σουκουλιάς, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καθώς και ο κ. Βασίλειος Πιτσινίγκος, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Πηνελόπης Νινιού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας για το Παρόν και Μέλλον στις Κρατικές Ενισχύσεις ΕΤΑΚ και η ομιλία του  κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, εκπρόσωπου της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας για την Εθνική Στρατηγική Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) 2014-2020. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις έξι έργων, που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, στους τομείς της Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας από εκπροσώπους φορέων και εταιρειών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Interplast Α.Ε., Μύλοι Θράκης Α.Ε., ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ, ΓΓΕΤ και των φορέων σχετικά με την υπάρχουσα συνεργασία τους, τις εμπειρίες, τα προβλήματα και τις καλές πρακτικές από τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013,  καθώς και με προτάσεις βελτίωσης των Δράσεων στους τομείς ΕΤΑΚ.
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, στο πλαίσιο των Δράσεων Πληροφόρησης και Δημοσιότητας της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ για την περίοδο 2014 – 2015, προγραμματίζει ακόμη δύο αντίστοιχες ημερίδες, στην Πάτρα στις 11 Δεκεμβρίου και στη Λάρισα στις 16 Δεκεμβρίου. Αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε ημερίδα θα αναρτώνται σταδιακά στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ: http://www.eyde-etak.gr και στις σελίδες της Υπηρεσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: