Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Την επιστροφή του ασθενοφόρου στην έδρα του ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας - Σαπών



Με ομόφωνο ψήφισμα του που κοινοποιήθηκε στους: Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βουλευτές του Ν Ροδόπης, Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΑΜΘ, Δκτη Σισμανόγλειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Δντρια ΕΚΑΒ, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας - Σαπών ζητά την επιστροφή του ασθενοφόρου στις Σάπες, κάτι πού υποστήριζε σθεναρά εδώ και αρκετές βδομάδες η εφημερίδα μας. Ένα δίκαιο αίτημα της κοινωνίας ολόκληρης της επαρχίας Σαπών.
Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρώνειας Σαπών κατά την τακτική συνεδρίαση της 30 9 2015 και μετά από συζήτηση
ΟΜΟΦΩΝΑ

- Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την διαχρονική συνολική υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαπών το οποίο σήμερα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ολόκληρης της ανατολικής Ροδόπης ήτοι πληθυσμού τουλάχιστον 20.000 κατοίκων
-Ζητά άμεσα την ίδρυση και λειτουργία  στις Σάπες Βάσης του ΕΚΑΒ το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση με την επιστροφή του ασθενοφόρου που το ΚΥ διαθέτει
Και που δεν έχει έρθει ποτέ στην έδρα του.
-Ζητά την άμεση επιστροφή στο Κέντρο Υγείας Σαπών όλων εκείνων των υπαλλήλων του που  έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) αλλά και την αναπλήρωση όλων όσοι έχουν για διάφορους λόγους ,αιτιολογημένα ,δεν παρέχουν υπηρεσία σε αυτό.
-Απαιτεί την ενίσχυση σε διαρκή βάση όλων των δομών υγείας του Δήμου προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τόσο των συνδημοτών μας όσο και όσων επισκέπτονται το Δήμο κατά τους θερινούς μήνες
-Το παρόν ψήφισμα θα αποσταλεί στους: Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας,Βουλευτές του Ν Ροδόπης,Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης,Περιφερειάρχη ΑΜΘ ,Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης,Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΑΜΘ,Δκτη Σισμανόγλειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής,Δντρια ΕΚΑΒ ,ΜΜΕ.
Σαπες,30 9 2015
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Ματθαίος Μπαξεβάνης
Ακόμη στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. αποφάσισε, μετά την παραίτηση του κ. Πέτρου Δουδουλακάκη, τον ορισμό στην θέση του προέδρου της ΚΕΜΑΣ τον κ. Χαράλαμπο Τσάτσα και στη θέση της αντιπροέδρου την κ. Πατσάρα Κυριακή.
Τέλος σώμα ενέκρινε την παράταση του αποχετευτικού έργου που εκτελείται στις Σάπες, με την προϋπόθεση που έθεσε η ελάσσονα αντιπολίτευση, ότι θα γίνουν άμεσες αποκαταστάσεις στα σημεία που έχουν υποστεί φθορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: