Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εκδρομή στο Ευθύμιο της Ανατολικής Θράκης




Την Κυριακή 27/09/15 ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου το ‘’Ευθύμιο (Θμύκιο)’’ πραγματοποίησε μετά από επιθυμία των μελών του ημερήσια εκδρομή στο χωριό καταγωγής των Αρσακειωτών στο χωριό Θμύκιο της Ανατολικής Θράκης. Εκατόν είκοσι πέντε Αρσακιώτες και Αρσακιώτισσες ηλικίας 12 έως 87 χρονών αναχώρησαν με ανυπομονησία και συγκίνηση από το Αρσάκειο νωρίς το πρωί.
Τρία λεωφορεία χωρίς καμία θέση να περισσεύει αν και ο χρόνος προετοιμασίας της εκδρομής από το Δ.Σ. περιορισμένος μόλις 10 μέρες και πολλοί απογοητευμένοι που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Πρώτη στάση η πόλη του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών ο οποίος και σε αυτή την απόπειρα του συλλόγου πρόσφερε την αμέριστη συμπαράστασή του, πλήθος κόσμου περίμενε τους Αρσακιώτες και τους πρόσφερε πλουσιοπάροχο πρωινό και φιλοξενία που μόνο οι Θρακιώτες ανεξαρτήτου θρησκείας ξέρουν να προσφέρουν.
Επόμενη στάση το Θμύκιο όπου και πάλι όλο το χωριό τους υποδέχτηκε εγκάρδια  προσφέροντας σε όλους παραδοσιακό Αριάνι. Υπό τους ήχους της γκάιντας του ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου 12χρονου Βαγγέλη Κοτσάκη έσυραν το χορό στην πλατεία του χωριού. Ξεναγήθηκαν σε όλο το χωριό και με τη βοήθεια των κατοίκων κάποιοι Αρσακιώτες εντόπισαν και τα σπίτια των προγόνων τους όπως τους είχαν απ’ αυτούς περιγραφεί.
Οι Αρσακιώτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Θμύκιο τον Σεπτέμβριο του 2022. Το Δ.Σ. πρότεινε στο Δήμαρχο Μαλγάρων και στους κατοίκους του Θμυκίου μετά από προτροπή του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών να τους επισκεφτούν ώστε να ανταποδώσουν την ολόθερμη φιλοξενία που έτυχαν σε έναν από τους προσεχείς μήνες.
Από την επόμενη μέρα κιόλας το Δ.Σ. αρχίζει δουλειά οργανώνοντας αυτή τη φορά χορευτικό συγκρότημα για τους Αρσακιώτες κάθε ηλικίας. Το πρώτο ραντεβού την Κυριακή 4/10/2015 στις 11 το πρωί στο Δημοτικό σχολείο του χωριού.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: