Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αναγκαία η επαναλειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης Σαπών



Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, σε μια περιοχή με τρομακτικά ποσοστά ανεργίας, σε μια πόλη με διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, όπου λειτουργούν Διαπολιτισμικά Σχολεία, Ολοήμερα Σχολεία, ΑΣΠΑΙΤΕ, Μειονοτικό Σχολείο και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε και πουθενά αλλού, η λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης.
Μιας βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο Πολύκεντρο, ιδρύθηκε από το δήμο Σαπών πριν 17 χρόνια, ενισχύθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το Υπουργείο Βιομηχανίας , το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και πολλούς άλλους φορείς διαθέτοντας χιλιάδες τίτλους βιβλίων και σωστή οργάνωση.

Επιβάλλεται λοιπόν όσο ποτέ άλλοτε να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης στις Σάπες για να μπορέσουν οι μαθητές , οι σπουδαστές αλλά και όλοι οι πολίτες να δανείζονται βιβλία, τα παιδιά να μυούνται στην ανάγνωση, οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν έναν χώρο ανάγνωσης, ηρεμίας και αναζήτησης.
Γενικά χρειάζεται να λειτουργήσει η δημοτική βιβλιοθήκη των Σαπών, για να έχει η πόλη και ο δήμος ένα δικό του χώρο μάθησης, έναν φορέα πνευματικής καλλιέργειας και ένα σημείο δημιουργικής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: