Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές οχημάτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα και 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων στο νομό ΡοδόπηςΣυνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και φθορές και άλλοι 2 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 4 κλοπές οχημάτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα και 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν, την 29/30-9-2015, στο νομό Ροδόπης.

Συνελήφθησαν, χθες (1-10-2015) τις πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και φθορές.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλοι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 52, 42 (γυναίκες) και 47 (άντρας) ετών, γονείς των ανήλικων δραστών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, δύο εκ των οποίων (η 52χρονη και ο 47χρονος) εντοπίσθηκαν, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή και συνελήφθησαν.   


Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, την 29/30-9-2015, αφαίρεσαν, από την πόλη της Κομοτηνής, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και από αύλειο χώρο επιχείρησης δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Φ. – 1 Ι.Χ.Ε.), ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τον ίδιο χώρο ακόμη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, την 30-9-2015, διέρρηξαν δύο (2) επιχειρήσεις, στο νομό Ροδόπης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα προϊόντα.  

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό, ενώ, την 10-7-2015, είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν και έκτοτε αναζητούνταν.

Επισημαίνεται επιπλέον ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία, ενώ ο 16χρονος για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: